5 Ağustos 2012 Pazar

KIRMIZI BİBER ÇORBASI



Ve nihayet ilk çorba tarifimi veriyorum. Tarifim kırmızıbiber çorbası. Besleyici ve lezzetli bir çorba.
Genelde çorbalarıma tavuk suyu katmamaya özen gösteririm. Çünkü kızım tavuk suyuyla yapılmış çorba veya pilav sevmez. Kırmızıbiber çorbasına da katmayacaktım ama içinde tavuk olduğu için suyunu katmanın bir sakıncasını görmedim. İyiki de katmışım. Çok lezzetliydi. Kızımın, anneciğim beni şaşırtıyorsun kesinlikle yemeyeceğim yemekleri bile büyük bir beğeniyle yemeğe başladım diyeceği kadar hoş bir çorbaydı. Umarım sizde beğenirsiniz.

 KIRMIZI BİBER ÇORBASI TARİFİ:
4 Kişilik
Malzemeler:
  • 4 salçalık kırmızı biber
  • 2  tavuk budu
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı yarı yarıya tavuk suyu ve su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Tavuk butlarını  5 su bardağı su ile haşlayın ve soğuyunca derisini atıp, etini didikleyip küçük parçalara ayırın. Kırmızı biberleri ve soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsakları kabuklarını soyup doğrayın.
Tencereye tereyağını koyup eritin ve soğanla sarımsakları katıp 1-2 dakika kavurduktan sonra kırmızıbiberleri  katın ve 3-4 dakika daha kavurun.
Tavuk suyunu katıp kaynadıktan sonra altını kısıp kırmızıbiberler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sonra blendırdan geçirin blendırınız yoksa bir süzgeç yardımıyla da ezebilirsiniz.
Başka bir küçük tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağa unu katın ve biraz kavurduktan sonra salçayı da katın. Birbirine yedirin ve çorba suyundan bir kepçe alıp yavaşça bulamaç haline getirin. Kaynamakta olan çorbaya devamlı karıştırarak yavaşça katın.
Didiklenmiş tavuk etlerini ve isteğinize göre tuz ve karabiberini de ilave edin. 1-2 dakika daha pişirin. Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder