17 Ağustos 2012 Cuma

ŞEKERPARE

 Ramazanın bitmesine sayılı günler kaldı. 2 gün sonra Ramazan bayramını kutlamaya hazırlanıyoruz. Tabi bayramda ikram edilecek tatlıları şimdiden sipariş vermek, almak veya yapmak gerekiyor. Ben de bu sene hazır bir şeyler almak yerine kendim yapmak istedim. Hem lezzetli, hem yapması kolay, çok pratik bir tatlı yapmayı seçtim. Şekerpare gerçekten çok sevdiğim bir tatlı. Yufkası kalın oldu, kıvamı tutmadı gibi sorunlarla karşılaşmayacağın ve lezzet olarak ta çok beğenilecek ve görseli de güzel bir tatlı.
ŞEKERPARE TARİFİ:
30 Adet
Malzemesi:
  • 30 adet fındık veya badem
  • 250 gr. margarin
  • 1 su bardağı (6 tepeleme yemek kaşığı) pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un(24 tepeleme yemek kaşığı)
  • Bir tutam tuz
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 adet limon suyu
Derin bir kapta, oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu krema kıvamına gelene kadar birbirine yedirin. Yumurtaları, elenmiş unu ve irmiği ilave ederek yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar tekrar yoğurun. Sonra üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin. Bu arada şurubu hazırlamak için bir tencereye toz şeker ,su ve limon suyunu koyup 5-6 dk kaynatın ve ılınmaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, dinlenmiş hamurdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak aralıklı olarak yerleştirin. Bu hamurdan takriben 30 adet şekerpare çıkıyor. Hamurların orta yerine bastırarak bir çukur elde edin ve bir tane fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcakken, ılık şerbeti şekerparelerin üstünde gezdirip çekmesini sağlayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder