10 Ekim 2012 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI

Bugün mantar çorbası yaptım. Evde geçen gün yaptığım yemekten arta kalan mantar vardı. Ben de ziyan olmasın diye çorba yapmaya karar verdim. Ve sizinle paylaştığım 6. çorba tarifim de şekillenmiş oldu. Güzel ve hafif, lezzetli bir çorba oldu. Hafif olması için krema katmadım. Sadece süt kullandım. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 
 MANTAR ÇORBASI:
4 Kişilik
Malzemeler: 
  • 1 paket kültür mantarı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 su bardağı su veya et suyu
  • 1 su bardağı süt(yarısını krema tercih edebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber
  • isteğe göre kırmızı pul biber
 Mantarları incecik ve küçük kıyın. Soğanı da incecik ve küçük küçük doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını  koyup eritin. Önce soğanları katıp, renkleri dönene kadar kavurun. Sonra mantarları ilave edin. Birlikte kavurun. Unu katın. Devamlı karıştırarak yağa karışmasını sağlayın. 1-2 dakika kavurduktan sonra suyu ekleyin. Suyu eklerken unun topaklanmaması için devamlı karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın ve kaynayınca sütü ekleyin. Yine kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca tuzunu ve karabiberini katın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Son 5 dakikasında çorbanın yoğunluğuna bakın eğer çok koyu olmuşsa yarım su bardağı kaynar su  ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Not olarak ekleyebileceğim pek bir şey yok. Eğer mantar çorbasını kremalı sevenlerdenseniz o zaman 1 su bardağı sütün yarısını krema olarak değiştirip çorbaya katabilirsiniz. Sevgilerimle. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder