12 Mart 2013 Salı

ISLAK KEK

En sevdiğim keklerden birisi. Bir kaç ismi var. Islak kek, kunta kinte, arap dudağı. ismi değişse de lezzeti hiç değişmiyor. Hep aynı lezzet. Şimdiye kadar beğenmedim diyen bir kişi bile görmedim duymadım. Ha belki kakaoyu sevmeyenler olabilir. Yani lezzetinden değilde renginden beğenilmeyebilir. Siz hala yapmadıysanız bence yapın. Hiç pişman olmayacaksınız. İşte bu güzel kekin tarifi:

ISLAK KEK (KUNTA KİNTE)
8 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 200 gr. margarin (yarısını sıvı yağ koyabilirsiniz)
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
Margarini eritip soğutun. Bir kaba yağın yarısını, kakaoyu, şekeri, sütü ve limon kabuğu rendesini koyup karıştırın. Karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalan malzemeye yumurtaları katın ve iyice çırpın.
Un ve kabartma tozunu birbirine katıp mümkünse eleyip sıvı malzemeye ekleyin. Bir fırın tepsisine yada ben 27 cm lik kare borcama koydum. Bu ebatlardaki bir fırın kabına dökün.
Kabın her yerine eşit miktarda yayın ve önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişip pişmediğini ortasına batıracağınız bir kürdan yada kuru bir bıçak yardımıyla anlayabilirsiniz. Kuru çıkarsa pişmiş demektir.
Hemen fırından çıkarıp, ayırdığınız 1 su bardağı sıvıyı bir kaşık yardımıyla, her tarafına yayın. Yaymadan evvel bardağı iyice karıştırın. Soğuduktan sonra arzunuza göre hindistan cevizi rendesi yada fındık veya ceviz ile süsleyerek servis edin.
NOT: İsterseniz kekinizi fındıklı veya cevizli yapabilirsiniz. Birde üstüne dökülen sıvıyı yine isterseniz dökmeden önce bir kaç dakika kaynatıp yoğunlaştırdıktan sonra pişmiş halde de dökebilirsiniz. İki türlü de yapılabiliyor.

2 yorum:

  1. Benimde çok sevdiğim bir kek çeşidi. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de çok seviyorum.

      Sil