Perşembe, Nisan 04, 2013

BAL KABAKLI YAŞ PASTA


Bugün, sizlerle 100. tarifimi paylaşacağımı fark ettim  Ne kadar çabuk 100 tarif olmuş. Mutluyum, duyguluyum, heyecanlıyım. Şimdi hedefim, bu senenin sonuna kadar 200. tarifimi yayınlamak. 100. tarifimi bir pasta ile kutlamak istedim. Uzun zamandır, merak ettiğim bir tarifim vardı. Onu yapmaya karar verdim. Herkesin hoşuna gitti. Umarım sizlerin de hoşuna gider. Evdeki bal kabağı ile yaptım. Deneyin derim. Değişik bir tat.

BAL KABAKLI YAŞ PASTA
8 Kişilik
Malzemeler:
  • Hazır pasta keki ( 2 parçalı)
  • 2 dilim bal kabağı (700-800 gr kadar)
  • 1 çay bardağı su
  • 8 tepeleme yemek kaşığı toz şeker (115 gram)
  • Yarım paket pasta kreması
  • 1 +1/4 su bardağı soğuk süt (pasta kremasını yapmak için)
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 10 yemek kaşığı pekmez
  • 10 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Pasta Kremasının yarım paketini üstündeki tarife uygun şekilde hazırlayın. Buzdolabında bekletin. Bal kabağını parçalar halinde doğrayın. Toz şekeri ve suyu da ekleyin, Kaynayınca ateşi kısıp, iyice yumuşayana  ve suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Bir çatal yardımıyla yada blendırla ezerek pürüzsüz hale getirin. Soğuması için bekletin. Soğuyunca, pasta kremasını püreye katıp karıştırın. Bu arada pekmez ile 10 yemek kaşığı sütü karıştırın. Pasta kekinin alt kısmını servis edeceğiniz tabağa yerleştirin. Pekmezli sütün yarısı ile keki ıslatın. Bal kabaklı kremanın bir kısmını kekin üzerine bir spatula yada geniş bir bıçak yardımıyla yayın. Ceviz ve hindistan cevizinin 1 yemek kaşığını serpiştirin. Diğer kek parçasını üstüne yerleştirin. Pekmezli süt ile ıslatın ve kremadan süsleme için biraz ayırıp kalanı ile üstünü ve kenarlarını kapatın. Mümkün olduğunca düzgün şekilde yaymaya çalışın. Cevizin ve Hindistan cevizinin kalanını pastanın üstüne yayın. Kenarlarını veya istediğiniz kısımlarını kremayla süsleyin. Afiyet olsun.
NOT: Öncelikle söylemem gereken şekeri ile ilgili. Biraz tatlı olmuş diyende oldu şeker tam kıvamında diyende oldu. Biliyorsunuz bu oranlar herkesin damak zevkine göre değişiklik gösteriyor. O yüzden umarım sizin damak zevkinize uyar. Pasta kremasının da şekeri olduğunu unutmayın. Püre ile birleşince tadı tam kıvamında oluyor. Eğer çok şekerli bir krema olduğunu düşünürseniz çözüm kolay 1-2 parça kabağı hemen pişirip, ezerek bal kabaklı kremaya ekleyebilir, şekerini azaltabilirsiniz. Biliyorsunuz mutfakta çareler tükenmez. Bir de hindistan cevizi ekstra bir lezzet veriyor ama isterseniz katmayabilirsiniz. Ve mutlaka mümkünse 1 gece evvelden yapın. Ertesi gün tatlar birbirine karışmış ve lezzeti oturmuş oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder