Pazartesi, Ekim 21, 2013

Karışık Deniz Ürünlü Spagetti Tarifi, Nasıl Yapılır?

Deniz, ürünlü, spagetti, balık Tarifleri,,makarna, midye, kum,karides, nefis,

Kurban Bayramını Mersin'de geçirdikten ve uzun  yorucu bir İstanbul'a dönüş çilesi de yaşadıktan sonra alışverişe gitmeye üşendim. Tabii böyle günler için dondurucuda her zaman bir şeyler bulundururum. Onlardan yemek yapmaya karar verdim. 

Geçen ay IKEA'ya gittiğimde marketinden satın aldığım ARBİ marka Deniz Ürünleri Kokteylini yapmanın iyi olacağını düşündüm çünkü günlerdir kırmızı et yedikten sonra değişiklik iyi olacaktı. Gerçekten de spagetti makarna ile çok güzel gitti. Yolunuz IKEA'ya düşerse almanızı öneririm. Ayrıca yaş pastaları ve dondurulmuş içli köfte ile mozzarella  peynir çubukları gerçekten güzel.

Kaç Kişilik:

2 kişilik

Deniz Ürünlü Spagetti Malzemeleri:

  • Yarım  paket spagetti
  • ARBİ deniz ürünleri paketi
  • 4 adet sarımsak
  • 3 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı (Makarna için)

Deniz Ürünlü Spagetti Nasıl Yapılır?


Dondurucudan çıkardığınız Deniz Ürünleri paketini, 30-35 dakika çözülmesi için bekletin. Sarımsakları soyun ve ezin. Domatesin iki tanesini rendeleyin. Diğerini çok küçük parçalar halinde doğrayın. Maydanozun yaprak kısmını incecik doğrayın.

Tencereye yağı koyun. Kızınca sarımsakları katıp kavurun. Sonra domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra deniz ürünlerini kalıp halinde katın. Ateşi yükseltin yemek kaynayınca kısıp 15-16 dakika suyu azalıp yoğunlaşana kadar pişirin. Kabukları açılmamış veya çatlamamış midye varsa onları yememeniz gerekiyor, çıkarıp atın.

Spagettiyi tuzlu suda pişirdikten sonra hazırladığınız domatesli deniz ürünüyle ve ince kıyılmış maydanozla servis edin.

NOT (Deniz Ürünlü Spagettinin Püf Noktaları): 


Paketin arkasındaki tarife göre yapınca domates biraz diri kaldı ve hiç su katılmadığı halde sulu bir yemek oldu. O yüzden domatesi başta katmanız çok daha iyi olur. Tarifi o şekilde yazdım. Eğer yine de sulu olursa ocağın ateşini 1-2 dakika yüksek ateşe getirip suyunu çektirin. Domatesli sosa tereyağı çok güzel yakışıyor. Ama yine de seçim size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder