Pırasayı çoğunlukla pirinçli yaparım. Bir kez de bu şekilde deneyim dedim. Güzel oldu. Ara sıra değişiklik yapmak isterseniz bence harika olur. Pirinçlisi gibi patateslisi de lezzetli oluyor.
4 kişilik
Malzemeler:
- Yarım kilo pırasa (4 adet)
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 orta boy patates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 1 adet kesme şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2,5 su bardağı su (500 ml)
- limon
Pırasaların solmuş kısımlarını temizleyin. Resimdeki gibi verev parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkayın. Süzün. Kuru soğanı küçük yemeklik şekilde doğrayın.
Patatesleri küp doğrayın. Havucu ince dilimleyin.
Patatesleri küp doğrayın. Havucu ince dilimleyin.
Tencereye yağı koyup ısıtın. Soğan ve havucu ekleyin. 3-4 dakika kavurun. Salçayı da katın. 1-2 defa karıştırarak kavurun.
Ardından patates ve pırasayı ekleyin. Biraz kavurun. Suyu ilave edin.
Tuzu ve baharatlarla şekeri de katıp kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ateşi kısıp 15 dakika pişirin. Limonla servis edin.
Ardından patates ve pırasayı ekleyin. Biraz kavurun. Suyu ilave edin.
Tuzu ve baharatlarla şekeri de katıp kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ateşi kısıp 15 dakika pişirin. Limonla servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder