Pazartesi, Kasım 25, 2013

BEZELYELİ DOMATES SOSLU SPAGETTİ

BEZELYELİ DOMATES SOSLU SPAGETTİ
4-6 kişilik
Malzemeler:
  • 1 paket spagetti
  • 6 adet orta boy domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı fesleğen veya 8-9 dal taze fesleğen
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 4 tepeleme yemek kaşığı rende kaşar peyniri
  • 1,5 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber veya acı sos (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 500 gram donmuş veya konserve bezelye
  • 1 çay bardağı su
Domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ezin. Taze fesleğen kullanacaksanız incecik kıyın.
Spagettiyi tuzlu suda biraz dişe gelecek şekilde yaklaşık 9 dakika pişirin.
Makarna pişerken bir tencereye sıvı yağı koyun. Isınınca sarımsağı ve salçayı katın. 1 dakika kadar kavurun. Domates rendesini ve bezelyeyi katın (Bezelyeyi konserve kullanacaksanız pişme süresinin 15. dakikasında katın. 5 dakika pişmesi yeterlidir)  Tuzu ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Spagettiyi süzün. Domates sos pişince, makarnayı ekleyin. İyice karıştırın. 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın. Servis ederken kaşar serpiniz.
NOT: Domatesi bol olsun derseniz bir kaç tane daha rendeleyebilirsiniz. Acı isteğe bağlı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder