Cuma, Mayıs 30, 2014

MAYDANOZLU OMLET

Kahvaltıda canımız omlet çekti. Her zaman bol peynirli omlet yapıyordum. Bu sefer kızım değişik bir malzemeyle yapalım dedi. Ben de maydanozlu yaptım. Nefis oldu. Basit ama bir o kadar lezzetli bir omlet oldu. Fotoğrafı çok güzel çıkmadı ama yine de sizlerle paylaşmak istedim. Emin olun lezzeti fotosundan çok daha güzel. :))
MAYDANOZLU OMLET
1-2 kişilik
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ karışımı
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Maydanozu bolca yıkayın. Yapraklarını incecik doğrayın.
Yumurtaları derin bir kaba kırın ve çırpın. İncecik doğradığınız maydanozu , tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.
Tavaya yağı koyun. Eriyince yumurtalı karışımı ekleyin. Tavanın her yerine yayın. Ocağın ateşini kısın ve kızarana ve sulu kısımları katılaşana kadar pişmesini sağlayın. 
Bir spatula yardımı ile diğer tarafını çevirin ve o kısmında pişmesini sağlayın.
İkiye katlayıp servis edin. İsterseniz katlamadan önce ezilmiş beyaz peynir veya rende kaşar yayıp katlayabilirsiniz. 
Afiyet olsun.
NOT: Tuzunu biraz az koydum. Arasına peynir koymayı düşünürseniz, peynir tuzlu olduğu için fazla tuzlu olmasını istemedim. Siz ona göre biraz daha artırabilirsiniz.
İsterseniz peyniri yumurtaya katıp peynirli maydanozlu da yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Resme bakar bakmaz canım çekti. Sizin yüzünüzden blog yazmayı bıraktım, omlet yapıyorum :=) Sayenizde kilo alıcam :D
    www.muhammedfurkanaydin.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :Beğendiğinize çok sevindim. Tariflerimden yapın ama sakın kilo almayın. Ne kadar zor verildiğini çok iyi bilirim :))
      Bu arada Blogunuzu çok beğendim. Başarılar diliyorum.

      Sil