25 Haziran 2014 Çarşamba

LİMONATA

Sıcak yaz günlerinde buz gibi bir limonata gibisi yoktur. Defalardır yapıyorum ama bir türlü sizlerle paylaşmak mümkün olmadı. Biliyorsunuz daha evvel Çilekli Limonata tarifini vermiştim. Geçenlerde limonata yapınca fotoğraflarını çekmeden biter diye yapar yapmaz ilk işim fotoğrafları çekmek oldu. Şimdi de tarifini veriyorum. Bence çok güzel ve çok basit bir tarif. Tam bizim evdekilerin damak zevkine göre hazırladım. Umarım sizinde hoşunuza gider. Daha evvel 6 limon katmıştım. Biraz ekşi olmuş denildi. Bu sefer 5 limon katarak denedim. Herkes beğendi. İşte tarifi.
LİMONATA TARİFİ:
5 kişilik
Malzemeler:
  • 5 adet sulu limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su (1 litre)
  • 1 adet yeşil elma ve 1-2 dal nane (süslemek ve lezzet vermek için)
  • Limon dilimi ( İsterseniz bardağı süslemek için) 
Suya toz şekeri katın.  Şeker tamamiyle eriyinceye kadar ara sıra karıştırın.
Limonları ikiye bölün ve sularını iyice sıkın.
Şekerli suya ekleyin.
Yeşil elmayı iyice yıkayın. Kabuğunu ister soyun isterseniz soymadan ince dilimleyin.
Bir kaç dilimi bardağı süslemek için ayırdıktan sonra diğerlerini limonatanın içine koyun.
Yine isterseniz bir kaç yaprağı süs için ayırdıktan sonra kalan nane yapraklarını limonatanın içine atın.
Soğuyana kadar ve lezzetlerin birbirine karışması için biraz beklettikten sonra ikram edin. Afiyet olsun.
NOT: İsterseniz limonatayı hazırladıktan sonra tadına bakıp limon ve şeker oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. 
Nane aromalı olmasını istemezseniz içine nane yaprağı koymayın.
Bazı yerlerde hem nane yaprağı, hem yeşil elma dilimleri hemde portakal dilimleri konularak ikram ediliyor. Gerçekten hoş bir aroması oluyor.
Limonatanıza koyacağınız buzları limonatadan bir miktar dondurarak hazırlayabilirsiniz. Böylelikle hem limonatanın tadını bozmadan hem de soğuk ikram etmiş olursunuz.

2 yorum:

  1. Fotoğraf harika olmuş, limonata nefis görünüyor. Benim de üç farklı limonata tarifim var ama kabukların kullanılmadığı bir tarife ilk defa rastladım, limon kabuğu rendelemekten hoşlanmadığım için deneyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özge hanım, daha önceleri bende limon kabuğunu rendeleyerek yaptım. Daha sonra bu tarifi denedim. İnanın arada hiç bir fark yok. Hazırladıktan sonra bir kaç saat bekletirseniz içindeki malzemelerin aromaları iyice baskınlaşıyor ve çok lezzetli bir limonata oluyor. Deneyin umarım benimle aynı fikirde olursunuz. Sevgiler.

      Sil