Çarşamba, Ağustos 20, 2014

KESTANELİ ÇİKOLATALI PASTA

Bir kaç haftadır, önce hastalıklarla uğraşma sonunda kısa bir tatil derken tabi blog geri planda kaldı. O yüzden bugün hızlıca bir tarif yazayım ve sizleri unutmadığımı göstereyim istedim. Bugünkü vereceğim tarifi, bir kaç hafta önce yapmıştım ve hastalık telaşı içinde yazmaya vakit bulamamıştım. 
Kestaneli Çikolatalı Pasta, tamamiyle hazır malzemelerden oluşuyor. Hazır pasta tabanı, kestane şekeri, krema ve çikolata. Malzemeler bu kadar az ve yapımı çok basit. Gerçeği söylemek gerekirse pastayı yaparken sonunda bu kadar lezzetli bir pasta olacağını düşünmemiştim. İnanın lezzetine bayıldım. Hatta herkes bayıldı. Amacım evdeki hediye gelen kestane şekerlerini değerlendirmekti. Çok harika bir değerlendirme oldu. Kestane sevenlerdenseniz bu pastayı mutlaka yapın derim.
KESTANELİ ÇİKOLATALI PASTA
8-10 dilim
Malzemeler:
  • Sade pasta tabanı (2 parça olanlardan)
  • 300 gram kadar kestane şekeri (25-26 adet)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 çay bardağı süt
  • 2-3 adet kestane şekeri(üstünü süslemek için)
Kestane şekerlerini, kremanın yarısını ve yarım çay bardağı sütü pürüzsüz krema haline gelene kadar blendırdan geçirin. 
Pasta tabanının alt kısmını servis tabağına alın. Üzerini kalan sütün yarısı ile ıslatın. 
Hazırladığınız kremalı içi kekin ortasına koyun ve eşit şekilde yayın. 
Kekin üst kısmını yerleştirin ve birbirine yapışması için, keki hafifçe bastırın. Kalan sütle her yerini ıslatın. Biraz soğuması için 30 dakika veya 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Bir sos tenceresine kremanın kalanını dökün. Isınınca kaynatmadan ocaktan alın. Parçaladığınız çikolata parçalarını ekleyin. Devamlı karıştırarak pürüzsüz krema kıvamına getirin.
Kekin ortasına ince sicim olarak dökmeye başlayın. Daha sıvı haldeyken çikolatanın, kekin her yerine yayılmasını sağlayın. Yanlarda boşluk kalırsa onları da bir spatula veya bıçak yardımıyla çikolatadan sürerek kapatın.

Mümkünse 9-10 saat veya en az 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapınız. Afiyet olsun.
NOT: Öncelikle eğer kestane şekeri bulamazsanız kestane alarak kendiniz hazırlayabilirsiniz. Kestanelerin kabuklarına bıçakla artı şekli yapın. Yumuşayana kadar pişirin. Kabuklarını soyun ve ılıyınca 2-3 yemek kaşığı toz şeker, süt ve krema ile ezin. Pastanın iç malzemesi hazır.
Yine ben sade pasta tabanı ile yaptım isterseniz kakaolu olanından kullanabilirsiniz.
Yine isterseniz ceviz,fındık gibi kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Ben fazla ağır olmaması için sade yaptım.
Çikolatayı eritirken sakın kaynatmayın. Isınmaya başlayınca ocaktan alın. Çikolataları ekleyin. Sıcaklıkla hemen eriyecek parlak, pürüzsüz bir görünüm alacaklardır. 

2 yorum:

  1. Böyle pratik tariflere bayılıyorum, hem çok kolay hem de belli ki çok lezzetli. Görüntüsüne bakan hazır pasta zanneder. Elinize sağlık, çok iyi bir fikir verdiniz :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Özge hanim, kendim yaptim diye söylemiyorum gercekten hazir pastalar kadar güzel ve lezzetliydi. Hazir aldim deseniz inanılacak bir pastaydı. İcinde Kestane olduğu halde çokta hafifti. Denemenizi tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil