14 Ekim 2014 Salı

FINDIKLI KURU ÜZÜMLÜ KEK

FINDIKLI KURU ÜZÜMLÜ KEK
8 kişilik
Malzemeler:
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 su bardağı un 
  • 3/2 su bardağı margarin- sıvı yağ karışımı (margarin 100 gram)
  • 3/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 4 yemek kaşığı az toz şeker
  • 1 su bardağı fındık içi 
  • 1 su bardağı kuru üzüm 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Rendelenmiş 1 limonun kabuğu 
Kuru üzümü sıcak su içinde 15-20 dakika bekletin. Sonra süzün ve kurulayın. 1 yemek kaşığı una bulayın.
Kuru malzemeleri yani unu, kabartma tozunu, tarçın ve vanilyayı bir kapta mümkünse eleyerek karıştırın.
Limonun kabuğunu rendeleyin. Fındık içlerini irili ufaklı parçalar halinde kırın.
Margarini eritip sıvı yağla karıştırın. Tüm malzemeleri daha önceden hazırlayın.
Fırın kabının her tarafını yağlayın. Fırını 160 dereceye getirip ısıtmaya başlayın. 
3 yumurtayı derin bir kaba kırın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Mikserle önce yavaş sonra hızlı olmak üzere 3 dakika kadar çırpın. Yumurta ve şeker köpürünce yağı ve ardından sütü ekleyin. 1 dakika kadar düşük ayarda karıştırın. Toz karışımı yavaşça ilave edin ve 2 dakika kadar karıştırın.
En son limon kabuğunu, unlanmış kuru üzümleri ve fındık parçalarını katın. Bu aşamada bir kaşık yardımıyla 1 dakika kadar karıştırın.
Önceden yağladığınız fırın kabına dökün. 160 derece ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Piştikten sonra 5-6 dakika sıcağının düşmesini bekleyin. Kalıptan çıkarın. mümkünse soğuması için tel ızgara üstünde bekletin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Kek yaparken malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. 
Kuru malzemeleri daha önceden eleyerek birbirine karıştırmanız daha pratik ve kabarması açısından daha iyi olacaktır.
Tarçını isterseniz katmayabilirsiniz. Limon kabuğu da tercihe bağlı.
Yine isterseniz fındık yerine ceviz de olabilir.
Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için temiz ve kuru bir bıçağı orta yerine batırın. Kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

4 yorum:

  1. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de bu ara keklere takıldım, evde sürekli mis gibi kek kokusu var :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Özge hanım. Bu aralar bizim evde de kek, kurabiye, pasta sohbetleri çok sık yaşanmaya başladı. Dün yeğenim glutensiz unla pasta yapmamı istedi. Glutensiz unla yapılmış her tatliyi çok seviyor. Şimdi tarif araştırıyorum. Bakalım ne bulacağım 😀

    YanıtlaSil
  3. O kadar severim ki , elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Reyhan hanım. Ben de çok seviyorum. zaten kuru üzüm ve fındık ikilisi ile ne yapsanız harika lezzetli oluyor. Sevgiler.

      Sil