4 Kasım 2014 Salı

ÇİKOLATA SOSU


Tatlı soslarına ilk olarak Çikolata Sosu tarifini vererek başlıyorum. Vanilya sosu ve Böğürtlen sosunu ise devamında vereceğim. 
Bence üçü de çok lezzetli oldu. Ben İrmik tatlısı yaparak değerlendirdim. Siz puding, kek, parfe ve cheesecake gibi tatlılarda kullanabilirsiniz.
ÇİKOLATA SOSU
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt (250 ml)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 20 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı margarin

Tencereye sütü koyun. İçine kakao, nişasta ve toz şekeri katın. Devamlı karıştırarak veya çırpma teliyle çırparak hem şekerin erimesini hem de nişasta ve kakaonun iyice karışmasını sağlayın.
Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 1-2 dakika pişirin. Margarini ekleyin. Karıştırıp ocağı kapatın.
Parçaladığınız bitter çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyip sosa karışana kadar karıştırın.
Soğuyana kadar ara sıra karıştırarak üstünün kabuk tutmasını önleyin.
Afiyet olsun.
NOT: Sos içinde nişasta olduğu için bir müddet sonra yoğunlaşıp kalınlaşabilir. İçine 1-2 yemek kaşığı soğuk süt katıp karıştırmanız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder