Pazar, Ocak 11, 2015

İKİ RENKLİ KURABİYE

İKİ, RENKLİ, KURABİYE, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, TARİFLER, KURABİYE TARİFİ, KİŞNİŞ
Kurabiye sevenler için lezzetli bir tarif vereceğim. Malzemeler hemen her evde bulunan malzemeler. O yüzden hemencecik yapıp yiyebileceğiniz harika bir kurabiye. İki renkli yapıldığı için istediğiniz şekli vererek değişik kurabiyeler yapabiliyorsunuz.
Ben sizler için 3 değişik şekilde yaptım. Ama bir çok güzel şekilde de yapılabiliyor. Sonuçta malzeme aynı olduğu için sizde istediğiniz şekillerde yapabilirsiniz.
İKİ RENKLİ KURABİYE
30 Adet
Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı su veya süt
  • streç  veya yağlı kağıt
Margarini eritin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
Unu mümkünse eleyerek bir kaba alın. İçine kabartma tozunu, pudra şekerini ve vanilyayı katın. Karıştırın. Yoğurdu, yumurtayı, erimiş ve soğumuş tereyağını katın. İyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

İKİ, RENKLİ, KURABİYE, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, TARİFLER, KURABİYE TARİFİ, KİŞNİŞEşit iki parçaya bölün. Bir parçasına kakaoyu ve suyu ekleyin. Kakaonun hamurun her tarafına eşit şekilde yayılması için iyice yoğurun.
İKİ, RENKLİ, KURABİYE, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, TARİFLER, KURABİYE TARİFİ, KİŞNİŞ
Her iki hamuru da yemek tabağı büyüklüğünde açıp, kare veya dikdörtgen bir hamur elde edin. Streçle sararak biraz sertleşmesi için yarım saat buzdolabında bekletin.
Biraz sertleşmiş sade ve kakaolu parçayı üstüste koyarak merdaneyle birazcık daha açın. 
Streç yardımıyla yuvarlayarak rulo yapın. Hamur çabuk yumuşadığı için kolayca dilimlenmesi için  tekrar streçe sararak buzlukta 1 saat kadar bekletin.
İKİ, RENKLİ, KURABİYE, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, TARİFLER, KURABİYE TARİFİ, KİŞNİŞFırını 170 dereceye ayarlayın.  Buzdolabında sertleşen rulo kurabiyeyi 2 cm. kalınlığında parçalara dilimleyin.
Eğer başka şekillerde de yapacaksanız daha evvelden hamurun bir kısmını ayırın. Aşağıda yapılışını verdiğim şekilde hazırlayın. 10 dakika kadar dinlendirin.
İKİ, RENKLİ, KURABİYE, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, TARİFLER, KURABİYE TARİFİ, KİŞNİŞ
2. yapılış şekli. İki hamurdan küçük parçalar alıp, elinizde yuvarlayın ve birbirine yapışmasını sağlayın.
3. şekilde ise  iki hamuru üstüste koyup rulo şeklinde sarın. Sonrasındabir kaç kere  rastgele sıkarak birbirine karışmasını sağlayın. Tekrar rulo yapın. Streçleyip sertleşmesi için buzdolabında bekletin. 2 cm. kalınlığında dilimleyin. 
İKİ, RENKLİ, KURABİYE, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, TARİFLER, KURABİYE TARİFİ, KİŞNİŞHazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. (Ben 20 dakika pişirdim biraz kıtır oldu.)
İKİ, RENKLİ, KURABİYE, ÇAY, SAATİ, KAHVALTILIK, TARİFLER, KURABİYE TARİFİ, KİŞNİŞKurabiyeniz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder