Çarşamba, Eylül 23, 2015

Cevizli Kadayıf Tarifi

Kadayıf tarifi, Kadayıf tatlıları çeşitleri, kadayıf Tatlısı Tarifi, Kadayıflı tatlı, Kadayıflı

CEVİZLİ KADAYIF TATLISI

8 Kişilik
Cevizli kadayıf tatlısı, Tatlı tarifleri, Şerbetli Tatlı Tarifleri, Tarifler, Çay saati, İkram, Ramazan, İftar, KişnişMalzemeler:

  • 500 gram çiğ tel kadayıf
  • 300 gram tuzsuz tereyağı veya sadeyağ
  • 250 gram ceviz içi
Şerbeti İçin:
  • 1 kg. toz şeker
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Ceviz içini ince parçalar halinde parçalayın. Tereyağını eritin. Şerbeti hazırlamak için toz şekeri ve suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp 25 dakika kadar kaynatın. Sonra limon suyunu ekleyip, bir dakika kadar kaynatıp ocağı kapatın.
Fırını alt-üst programına ve 175 dereceye ayarlayın.

Cevizli kadayıf tatlısı, Tatlı tarifleri, Şerbetli Tatlı Tarifleri, Tarifler, Çay saati, İkram, Ramazan, İftar, Kişniş
Çiğ tel kadayıfı derin bir kapta elinizle iyice parçalayarak ve didikleyerek tel tel ayrılmasını ve küçük parçalar haline gelmesini sağlayın.
Tatlıyı yapacağınız tepsiye (benim tepsim 35 cm.) 3-4 yemek kaşığı kadar erimiş tereyağından gezdirerek yağlayın. Yağın 5 yemek kaşığını ayırıp geri kalanı, iyice parçaladığınız kadayıfların üstüne dökün ve ellerinizle harmanlayarak yağın iyice karışmasını sağlayın.
Kadayıfın yarısını yağladığınız tepsiye eşit şekilde yayın. Elinizle üzerine iyice bastırın. Ceviz içini üzerine yayın. Yine bastırarak yassılaştırın. 
Ramazan Bayramında iftara yapabileceğiniz birçok yemek ve tatlı tarifi için tıklayın!
Kalan kadayıfı cevizlerin üstüne yayın. Tekrar elinizle baskı yaparak kadayıfın iyice yassılaşmasını sağlayın. Kalan yağı üzerine gezdirin. 
Önceden ısıttığınız 175 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra hem kadayıf hem de şerbet sıcak olacak şekilde şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti tamamen çekip soğuyana kadar dinlendirin. Servis yapın.
NOT: Yukarıda bahsettiğim sadeyağ Urfa tereyağıdır.
Kadayıfı ne kadar iyi parçalarsanız ve yağa bularsanız tatlınız o kadar güzel olacaktır. Tabi bir de eşit yayıp iyice bastırarak yassılaştırmanız çok önemli.  
Ceviz yerine fıstık kullanabilirsiniz. Kaymak veya dondurmayla ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder