Cumartesi, Eylül 12, 2015

MUZLU RULO PASTA

Önceki tariflerimi takip ediyorsanız geçenlerde süt reçelinin tarifini vermiştim. İşte o süt reçeli küçük bir kavanozda pasta için kullanılmayı bekledi durdu. Sonunda rulo pastada kullanmaya karar verdim. Bence güzel oldu. Siz de süt reçelini beğenip yapıyorsanız kahvaltılarda ekmeğe sürmenin haricinde böyle bir pastada iç malzeme olarak kullanabilirsiniz. Tek başına biraz fazla tatlılık veren bir reçel. O yüzden muz gibi yumuşak  lezzeti olan meyvelerle birlikte kullanırsanız harika olur.
MUZLU RULO PASTA
8-10 Kişilik
  • 5 yumurta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker (150 gram)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un (45-50 gram)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1-2 adet muz
  • Tereyağı (tepsiyi yağlamak için) 
  • Süt reçeli (200-300 gram kadar)
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine  yağlı kağıt serin ve kağıdı tereyağı ile yağlayın.
Yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Ayrı çırpma kaplarına koyun. 
Yumurta sarılarına toz şekerin yarısını ekleyin. 4-5 dakika kadar çırpın. 
Diğer kasedeki yumurta aklarını da yoğun ve akmayan bir köpük olana kadar çırpın. Kalan toz şekeri ekleyin 1-2 dakika daha çırpın. 
Yumurta sarılı karışıma elenmiş unu ve vanilya ile tuzu ekleyin.Yumurta aklarını da katın.
Bu aşamadan sonra mikser kullanmadan tahta bir kaşıkla veya tel çırpıcıyla alttan üste doğru karıştırarak yumurta aklarını söndürmeden iki karışımın birbirine karışmasını sağlayın.
Yağladığınız tepsiye eşit şekilde köşelerine kadar yayın. 
Önceden ısıtılmış fırında alt kısma yakın yerleştirip 9-10 dakika üzeri esmerleşene kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve başka bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine ters çevirin. Çok dikkatlice keke yapışmış olan yağlı kağıdı çıkarın. Kenarlar daha çabuk piştiği için sertleşmiş veya kararmış olabilir. Kenarları yarım veya bir santim kadar kesin.
Alta serdiğiniz yağlı kağıttan yararlanarak keki hafifçe rulo yapın ve bu şekilde soğumaya bırakın.
O sırada muzu soyun. Soğuyan ruloyu tekrar açıp süt reçelini her yerine sürün. Muzları kenara yerleştirip dikkatlice rulo yapın. Katlı kısmı alta çevirin. Üstünü pudra şekeri, muz veya çikolata rendesi gibi malzemelerle süsleyin. Bir kaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: Bu pastayı süt reçeli yerine hazır pasta kreması veya evde hazırlayacağınız krema ile yapabilirsiniz. Kakaolu, çikolatalı kremayla da harika olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder