Pazartesi, Kasım 02, 2015

SADE POĞAÇA

Sade, Poğaça, Tarifi, Poğaça tarifleri, Kişniş, Çay, Kahvaltılık, Hamurişi
Sade poğaçaları yaptım. Hemen bitti. Bir daha yaptım. 1 saat sonra onlarda bitti.  Ertesi gün kaldı mı diye sordular. Anlayacağınız o kadar nefis olmuştu. ilk yaptığım poğaçaları süresi dolduktan sonra fırından bir kaç dakika geç çıkarttığım için üstü kıtır içi yumuşacık olmuştu. Sonra tekrar yaptım. Bu sefer tam vaktinde çıkarttım. Puf puf olmuştu. Her ikisi de çok beğenildi. Tıpkı pastane poğaçası gibi. Bu tarifimi mutlaka deneyin arkadaşlar. Kesinlikle öneriyorum.
Sade, Poğaça, Tarifi, Poğaça tarifleri, Kişniş, Çay, Kahvaltılık, Hamurişi
SADE POĞAÇA
18 adet
Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta (Akı içine sarısı üstüne sürmek için)
Derin bir kaba unu koyun. Mayayı, tuzu, toz şekeri ekleyip karıştırın. Sonra ılık süt ve sıvı yağ ile yumurta akını ekleyin. İyice karışıp elinize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. (Başka un katmanıza gerek kalmıyor ama eğer elinize yapışması geçmiyorsa yemek kaşığıyla un ekleyerek tekrar yoğurun. Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor.)
Sade, Poğaça, Tarifi, Poğaça tarifleri, Kişniş, Çay, Kahvaltılık, Hamurişi
Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamur kabarıp, iki katına çıkınca elinizle bir kere yoğurun ve sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye biraz aralıklı dizin. Tepsi mayasının gelmesi için 20 dakika kadar bekletin. O sırada fırını 180 dereceye alın. Sürenin sonunda poğaçaların üstüne yumurta sarısı sürüp ısınmış fırına verin.
Sade, Poğaça, Tarifi, Poğaça tarifleri, Kişniş, Çay, Kahvaltılık, Hamurişi
Yaklaşık 25 dakika sonra yani üzeri kızarınca fırından çıkarın. 5-6 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
NOT : İç malzemeli yapabilirsiniz. Ben bu poğaçayı hem sıvı yağla hem de erimiş tereyağı ile denedim. İkisi de harika oldu. Seçim sizin.
İsterseniz üzerine çörek otu, çekirdek ya da susam serpebilirsiniz.

2 yorum:

  1. harika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum. Beğendiğinize çok sevindim. Ben de sizin sitenize ve tariflerinize bayıldım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil