Çarşamba, Aralık 16, 2015

Çıtır Çıtır Üç Renkli Börek Tarifi, Nasıl Yapılır?

üç renkli börek,üç renkli börek yapılışı video, börek tarifleri, kolay börek tarifleri,
Hadi bugün veya yarın için nefis bir börek yapalım. Kahvaltıya veya misafire ya da çocuklar okuldan gelince yiyecekleri çok lezzetli ve bir o kadar da besleyici bir börek olsun. Tabi bu da yetmez. Görseli de iştah kabartsın. İşte sizlerle paylaşacağım bu börek tarifi bütün bu özellikleri kendinde barındırıyor. İçindeki malzemelerden dolayı rengarenk. Ayrıca, çok lezzetli ve çıtır çıtır. Bence bu böreği çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kaç Kişilik:
10 Kişilik (20 dilim)

Üç Renkli Börek Malzemeleri

  • 4 adet yufka
  • adet orta boy havuç
  • 500 gram ıspanak( Sadece yaprak kısmı)
  • 250 gram beyaz peynir
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber(isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Üç Renkli Börek Nasıl Yapılır?


  • Havuçların kabuklarını kazıyın ve rendeleyin.
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağda, yüksek ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. 1 çay kaşığı tuz ile tatlandırın.
  • Ispanakların yaprak kısımlarını iyice yıkayın. Süzdükten sonra iyice kurulayıp doğrayın. Onu da 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı pul biberle lezzetlendirdikten sonra yüksek ateşte 5 dakika soteleyin.

Börek tarifinin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.


  • Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
  • Bir kaba yumurtaları kırın. Sütü, sıvı yağı, 1 çay kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyip, çırpın.
  • İlk yufkayı temiz bir yüzeye yayın. Üzerine 4-5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirin. Bir fırça yardımıyla her yerine yayın. 
  • 2. yufkayı 1. yufkanın üstüne serin. Ispanağı bu yufkanın üzerine yayın. Yine 4-5 yemek kaşığı kadar sıvı karışımdan gezdirin. 3. yufkayı ıspanağın üstüne serin. Havucu üzerine yayın. Üzerine sıvı  karışım gezdirin.
  • Son yufkayı havucun üzerine yerleştirin. Peyniri yayın. Tekrar sıvı karışımı gezdirin. Yufkanın ucunu hafifçe katlayıp düzelttikten sonra rulo şeklinde sarın. Rulo uzun olacağı için ortadan ikiye bölün. Kolay kesilebilmesi için yarım saat kadar buzdolabında bekletin. 2 parmak kalınlığında keserek yağlanmış ve mümkünse yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yatay şekilde dizin. Kalan sıvı karışımdan böreklerin üst kısmına sürün. 
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. 
Afiyet olsun.

NOT (Üç Renkli Börek Püf Noktaları)

Benim yufkalarım yeni açılmış taze yufka idi. O yüzden ebatları biraz büyüktü. 20 dilim kadar börek çıktı. 500 gram ıspanak, sapları ayıkladıktan sonra kalan yaprakların ağırlığıdır. Yaklaşık bir kilo ıspanaktan çıktı. Yumurtalı, sütlü bulamaçtan birazcık artıyor. Benim 2 yufkam kalmıştı. Kıymalı börek yapıp, onda kullandım. Siz de öyle bir şeyle değerlendirebilirsiniz. Ya da omlet yapabilirsiniz. Ya da sütü biraz azaltabilirsiniz.

2 yorum: