PATATESLİ ISPANAKLI YUMURTA TARİFİ
4 kişilik
Malzemeler:
- 500 gram ıspanak
- 5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyun. Sıcakken içine tereyağı ile biraz tuz ekleyin ve iyice ezin. Yağladığınız fırın kabına yayın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. İyice yıkayıp süzdüğünüz ıspanağı doğrayın. Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyun.
Isınınca kuru soğanı ekleyin. Hafif rengi değişince ıspanağı katın. Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Biraz tuz ve karabiberi, yarım çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyin.
Isınınca kuru soğanı ekleyin. Hafif rengi değişince ıspanağı katın. Yüksek ateşte devamlı karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Biraz tuz ve karabiberi, yarım çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyin.
Sürenin sonunda fırından çıkarın ve üstünde yumurtaları kırmak için 4 adet çukur açın. Yumurtaları kırın. Yumurtaların üstüne biraz tuz serpiştirin. Tekrar fırına verin. 5-6 dakika kadar pişirin.
Kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım çay kaşığı kırmızı pul biberi ısıtıp sos hazırlayın.
Kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım çay kaşığı kırmızı pul biberi ısıtıp sos hazırlayın.
Servis edeceğiniz zaman üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Ya da sadece pul biber serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Tuz ve baharat miktarlarını verdim ama yine de miktarlarını kendi damak zevkinize göre tadarak ayarlayın.
Ellerinize sağlık harika görünüyor. Birde benim Ispanaklı yumurta tarinine Bakarmıısnız ? https://www.lezzetinrotasi.com/ispanakli-yumurta-tarifi/
YanıtlaSil