31 Mayıs 2016 Salı

KAVALA KURABİYESİ

Bu haftayı Kurabiyeler Haftası ilan ettim. Bir kaç tane kurabiye tarifi vermek istiyorum. İlk olarak hangi kurabiyeyi yapayım diye araştırırken aklıma Edirne'nin meşhur Kavala Kurabiyesi geldi. Hemen yaptım. Biliyorsunuz kurabiye yapımı en kolay yiyeceklerden birisidir.  Kavala kurabiyesi de hemen yoğrulup hazırlanabilen bir tarif. Ancak, hamur biraz dağılan bir kıvamda. O yüzden yağlı kağıt arasına koyup üzerinden oklavayla şekil vererek düz yapışık bir hamur hazırladım. Her defasında bir kaç kurabiye hazırlayıp, parçalanmaması için dikkatlice tepsiye konması gerekiyor. Pişince dağılma sorunu kalmıyor. Yani biraz şeklini verirken oyalayan bir kurabiye o kadar. Ama inanın lezzeti için uğraşmaya değer.
KAVALA KURABİYESİ
25-27 Adet
Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı badem içi
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri(üzerine serpmek için)
Badem içini iri parçalara ayırın. (Benim bademler kabuklarını kırarken çok parçalandı maalesef) Yağsız bir tavada 2 dakika kavurun. Unu ekleyin. 2-3 dakika kavurun.(fazla kavurmayın.) Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp, ısıtın. Soğuyan unlu karışıma pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ve tuzu katın. İyice karıştırın. 
Tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı ekleyin. İyice yoğurun. Parmağınız kalınlığında bir hamur açın. Su bardağı ile şekil verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder