Perşembe, Haziran 23, 2016

Kedi Dilli Piramit Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kedi dilli, Piramit, Pasta, Çay, Kahve, Nefis, Kolay, Kişniş,

Piramit pasta epeydir bloguma  eklemek istediğim bir tatlıydı. Hem bütün tatlılar gibi çok sevdiğimden hem de çok pratik bir tatlı olduğu için. Normalde ve genellikle petibör bisküvi ile yapılan bir tatlı. Ben de o şekilde yapacaktım. Sonra aklıma evdeki kedi dilleri geldi. Acaba kedi dili bisküvi ile nasıl olur diye denemek istedim. Hem evde olan malzemeleri değerlendirmek hem de değişik bir malzemeyle nasıl olur öğrenmek adına yaptım. Harika yumuşacık bir tatlı oldu. Muz sevmeyen kızım bile kreması ve kedi dillerinin yumuşak kek kıvamındaki tadını çok sevdi. Size de tavsiye ediyorum.


Kaç Kişilik:

8 Kişilik


Kedi Dilli Piramit Pasta Malzemeleri:



  • 24 adet kedi dili
  • 1 su bardağı süt 
  • 2 adet muz
  • 1 paket bitter veya sütlü çikolata (80 gram)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Streç Film veya temiz naylon poşet 
  • ceviz, fıstık vs. (isteğe bağlı)

Pasta Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Kedi Dilli Piramit Pasta Nasıl Yapılır?


Önce kremasını hazırlayın. Krem şanti hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyun. Tortu kalmayana ve yumurta sarıları yok olana kadar iyice karıştırın. Ocağı yakın. Kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynayınca ocağı kısıp 2-3 dakika yine karıştırarak pişirin. Ilımaya bırakın. Krem şantiyi ekleyin. Mikserle iyice karıştırıp pürüzsüz bir krema elde edin. Soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırın.


Sütü yayvan bir kaba koyun. Streç filmi temiz bir zemine 3 sıra genişliğinde serin.(üzerinde tatlıyı hazırlayacağınız için birbirinin üstüne gelecek şekilde yerleştirin)


Kedi dilli, Piramit, Pasta, Çay, Kahve, Nefis, Kolay, Kişniş,  Tarifi

Kedi dillerinin 8 tanesini tek tek ve hızlı bir şekilde süte batırıp streç film üzerine uzunlamasına yan yana dizin. Diğerlerini de uçları aynı hizaya gelecek şekilde bunların yanına dizip 3 sıra 8 li kalıp oluşturun. Kremayı üzerine sürün. (birazı kalsın)

Kedi dilli, Piramit, Pasta, Çay, Kahve, Nefis, Kolay, Kişniş,  Tarifler

Tam ortaya muzları uzunlamasına yerleştirin. Kalan kremayı muzların üstüne dökün. Kenar sıraları streç film yardımıyla kaldırarak ortada birleştirip üçgen şekli verin.

Kedi dilli, Piramit, Pasta, Çay, Kahve, Nefis, Kolay, Kişniş, Tarifler

Dik durması için streçle iyice sarın. Soğuması için buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Kedi dilli, Piramit, Pasta, Çay, Kahve, Nefis, Kolay, Kişniş,

Çikolatayı, benmari usulu eriteceğiniz bir kaba koyun. (kaynayan su dolu bir kap üstüne çikolata koyduğunuz kabı koymalısınız. Çikolatalı kap kaynayan suya kesinlikle değmemeli buharıyla ısınmalı) İçine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sütte ekleyip benmari usulü eritip pastanın üzerine gezdirin. Ceviz, fıstık muz gibi malzemelerle süsleyin. Afiyet olsun.

Kedi dilli, Piramit, Pasta, Çay, Kahve, Nefis, Kolay, Kişniş, Tarifi

NOT (Kedi Dilli Piramit Pastanın Püf Noktaları): 

Piramit pasta aslında kare petibör bisküvilerle yapılır. O şekilde yapmak isterseniz bisküvileri 2 hatta 3 kat yapmanız iyi olur. Üzerini süslediğimiz çikolata isteğe bağlı. Gerçi değişik lezzet veriyor ama isterseniz olmayabilir. Harika bir tatlı. Mutlaka deneyin diyorum. 

5 yorum:

  1. Bende hep petibör ile yapmıştım şimdiye kadar. Kedi dilini de bayıla bayıla tiramisu için kullanırdım. Bu çok güzel bir tarif olmuş. İkisinin birlerşimi gibi. Elinize sağlık mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok hoş olmuştu. Kızım da hemen denemiş. İçine minik parçalar halinde doğradığı çeşitli meyvelerden koymuş.Çok beğendiğini söyledi. Eminim siz de çok beğeneceksiniz. Sevgiler :)

      Sil
  2. harika ellerine saglık denedim misss

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim. Afiyet olsun. Sevgiler :)

      Sil