Çok basit ve lezzetli bir yemek tarifi vereceğim. Ege Bölgesine ait bir yemek. Geçenler de aldığım M.Faruk Bayrak'ın Ege Yemekleri isimli kitabından ilk yaptığım tarif. Ufak bir değişiklik yaparak, un ve zeytinyağını yarı ölçü kullandım. Çok basit ama gerçekten çok lezzetli. Bence bir gün sonra yenildiğinde daha da lezzetli bulduğum bir yemek. Denemenizi öneririm.
FIRINDA KABAK4 kişilik
Malzemeler:
- 5 adet kabak
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber. (tatlı veya acı)
Kabakları yıkayın. Kabuklarını kazıyın. Serçe parmağı kalınlığında halkalar dilimleyin. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpin ve suyunun çıkması için yarım saat süzgeçte bekletin. Hafifçe sıkarak suyunu süzün. Diğer malzemelerle karıştırın.
Yağlanmış fırın kabına balık sırtı şeklinde dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece (turbo 180) fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
NOT: Kabak yerine patates, patlıcan hatta domatesle yapabileceğiniz bir tarif. Yine isterseniz un yerine mısır unu, galeta unu veya bayat ekmek kırıntısı ile yapabilirsiniz. İsterseniz biraz değişik olmasını isterseniz üzerine peynir rendesi serpebilirsiniz. (peynir kullanacaksanız tuzu azaltmayı unutmayın)
Yağlanmış fırın kabına balık sırtı şeklinde dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece (turbo 180) fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder