Pazartesi, Ağustos 08, 2016

PATLICAN KEBABI

patlıcanlı tarifler, tarifler, kebap, kebap tarifleri, patlıcanlı kebap tarifi,
Geçen gün kızımın canı Patlıcan Kebabı diğer adıyla Patlıcanlı Kebap çekince, eşim de hemen yapmaya karar verdi. Hani eşim diye söylemiyorum. Gerçekten çok güzel yemekler yapar. Patlıcan kebabını da çok lezzetli yapıyor. Ben de o zaman videosunu çekip  sizlerle paylaşayım istedim. Bugün bu lezzetli yemeğin tarifini paylaşacağım. Sonrasında ise yine bir patlıcanlı tarif vereceğim. Daha doğrusu eşimin yaptığı patlıcanlı yemekler haftası yapmaya karar verdim. Ama diğer tarifin videosu şimdilik olmayacak. İnşallah en kısa zamanda videolu tarifini de eklerim. 
Patlıcan kebap hakkında şunu söylemeliyim ki çok basit ve kolaylıkla yapabileceğiniz bir kebap. Benim çöp şişlerim vardı. Çöp şişle hazırladım. Siz de şişle veya şiş yok ise şişe takar gibi yan yana dizerek bu güzel yemeği yapabilirsiniz. 
Kıymayı biraz yağlı alın derim. Hatta biraz dana biraz da yağlı koyun etini  karıştırarak çektirirseniz daha lezzetli olur. 

PATLICAN KEBABI TARİFİ

4-8 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg koyun kıyması (koyun ve dana karışıkta olur )
  • 8 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 8 adet çöp şiş
  • Garnitür olarak kuru soğan, yeşil biber, sarımsak,domates vs.
Kıymayı, tuz ve karabiberi ekledikten sonra 5-6 dakika kadar yoğurun. Dinlenmeye bırakın. O sırada patlıcanları yıkayıp kurulayın. 3 cm (2-3 parmak) kalınlığında eşit parçalara bölün.
Çöp şişe ilk olarak patlıcan sonra kıyma şeklinde şişin alabildiği kadar dizin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Boş kalan kısımlara veya başka bir tepsiye de kebapla sunacağınız garnitürleri kabuklu şekilde yerleştirin. Izgarada veya fırının ızgarasını 250 dereceye ayarlayarak kebabın her iki yüzünü çevirerek 20 şer dakika pişiriniz. 
patlıcanlı tarifler, tarifler, kebap, kebap tarifleri, patlıcanlı kebap tarifi,
Tepsiyi fırından alıp üzerini alüminyum folyoyla kapatarak kebapların terlemesi için 10 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Patlıcan kebabının lezzetli olmasının püf noktası patlıcanların iyi pişmesi ve pişme sonrası yapılan terletme aşamasıdır. Yanına lavaş ekmek ikram ederseniz lezzetine doyum olmaz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder