Cuma, Ekim 28, 2016

Dubai Gezisi 1. Bölüm

Dubai Gezisi, Dubai'de ne yenilir, Dubai'de nereler gezilir?

Dubai Gezisi (Dubai'de Nereler Gezilir)

Epeydir sizlerle paylaşmak istediğim Dubai gezi notlarım vardı. Eğer tembellik yapmazsam bir iki güne umarım yayınlayabilirim :))
Aslında Dubai gezisi biraz uzun zaman önce yaptığım bir gezi. Ocak ayında havanın çok soğuk olduğu zamanlar da kızımla şöyle içimizi ısıtacak bir yerlere gidelim diye düşündük. Ama Türkiye'nin her yeri kar kış olmuş. İçimizin ısınacağı neresi olabilir diye düşünürken aklımıza Dubai geldi. Hem diğer sıcak ülkeler gibi çok uzakta da değildi. Uçak yolculuğu ile 4 saat sürüyor.
Ve nihayet gece yarısı 1.30 da başlayan uçak yolculuğumuz Dubai saatiyle sabah 7.30 da sona erdi. 30 dakika sonra pasaport ve valiz işlemleri bitmiş ve taksiye binmiştik bile.
Tabi Atatürk Havalimanında Birleşik Arap Emirliklerinin para birimi olan Dirhemden cebimizde bulunsun diye bir miktar aldığımız için hemen taksiye bindik ve otelimizin yolunu tuttuk. Gerçi hava limanında döviz atm leri var. Oradan da rahatlıkla alabilirsiniz.
Genelde otellerin giriş çıkış saatleri neredeyse aynıdır. Giriş 14.00 çıkış 12.00. Bizim otelimizde de öyleydi ama işlemlerimizi hemen yapıp odamıza çıkmamıza izin verecek kadar kibardılar.Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı,  Warwick Hotel, Yemek, Otel,

Warwick Hotel Sheikh Zayed Caddesi üzerinde merkezi bir bölgede metro istasyonuna da yakın bir otel. Odalar temiz, personel güleryüzlü, kahvaltısı harika yani çok memnun kaldığımız bir oteldi. 
Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, Burj halife, Yemek, Kahvaltı
Odamıza yerleştikten hemen sonra kahvaltımızı yapıp gezi programımızı hazırladık. Fakat, 4 saatlik uçak yolculuğu, biraz heyecan biraz da saat farkıyla birleşince dinlenmemiz gerektiğine karar verdik.Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, kahvaltı,  Burj halife, Yemek
Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı,Kahvaltı, Kisnis Otu, Burj halife, Yemek

Uyandığımızda 3-4 saat geçmişti. Keyfimiz yerine geldi. İlk gün fazla uzağa gitmeden yakın çevreyi gezmeye karar verdik. Yakın görünen yer Dubai'nin merkezinde olan Dubai Mall'di.Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurt dışı, Körfez, Burj halife, Yemek
Dubai Mall'i anlatmadan önce bu güzel kent hakkında biraz bilgi vereyim. Dubai büyük bir kent. Arap yarımadasında kurulmuş ve Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi'den sonraki 2. büyük şehri. Turizmde gelişmiş bir kent. Bir tarafı Basra Körfezine diğer tarafı Arap çölüne bakan çok güzel bir kent. Mümkün olduğunca yeşillendirmeye çalışmışlar. Her yerde çiçekler ve ağaçlar var. Ama rüzgar uçuşturduğu kumlarla çölde olduğunuzu size devamlı hatırlatıyor. Neredeyse bütün bir yıl sıcak geçiyor. Biz Ocak'ta gittiğimizde en soğuk günlerini yaşıyordu. Yine de hava 23-24 derece ve günlük güneşlikti. Yani eğer bu kente gitmeyi düşünürseniz kış aylarını tercih edin derim.
Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurt dışı, Burj halife, Yemek, tekne,Dubai,  Deira ve Bur Dubai bölgesi olarak ikiye ayrılıyor. Bunu sağlayan tam ortadan geçen Dubai Nehri. Bu bölgelerden Bur Dubai daha yeni ve modern olan daha çok otellerin ve eğlence yerlerinin yer aldığı kısım. Ben ve kızımda  bu kısımda kaldık. Deira bölgesi ise çok fazla gezmedim ama gördüğüm kadarıyla daha çok ticaret limanlarının bulunduğu ticaret bölgesi şehrin eski kısmı gibi ve aynı İstanbul'un Eminönü, Karaköy bölgesine benziyor.
Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, Kisnis Otu, Burj halife, YemekBur Dubai kısmı ise geniş bakımlı sokaklar ve her yerde yükselen birbirinden değişik mimaride yapılmış gökdelenlerle büyüleyici güzellikte. Hala şehrin bir çok yerinde dev gökdelen inşaatları devam etmekte ve şehir büyümekte.
Yine enleriyle meşhur bir şehir. Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli ünvanını alan otel Burj Al Arab, dünyanın en uzun binası  (828 metre) 164 katlı Burj Halife ile kendi etrafında dönebilen gökdeleni,
denize kurulmuş palmiye adası, dünyanın en büyük akvaryumlarından birisi veya en büyüğü (buna pek emin olamadım)  
Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, Kisnis Otu, Burj halife, Yemek
Dubai'de içinde her şeyi bulabileceğiniz bir kaç tane alışveriş merkezi var. En önemli ve merkezi yerde olup her zaman kalabalık olan Dubai Mall gerçekten güzel bir alışveriş merkezi.
Bir günde gezilemeyecek kadar büyük bir yer.Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, Kisnis Otu, Burj halife, Yemek
İçinde büyük bir akvaryum, yüzlerce mağaza ve bir çok ülkeye ait yemekleri bulabileceğiniz kocaman bir yemek katı, buz pateni ve yine saatini yanlış hatırlamıyorsam akşam 6'da başlayan ve her yarım saatte bir değişik su gösterileri sunan kocaman bir havuz ile bu gösterileri isterseniz soğuk veya sıcak bir içecek içerken ya da akşam yemeğinizi yerken seyredebileceğiniz havuz kenarındaki restoran ve kafeleriyle harika bir alışveriş merkezi.
Yine içinde bir kaç kat yüksekliğinde bir şelale bulunmakta. Fotoğrafta görülen insan heykelleri gerçek insan boyunda yapılmıştır.
 Hatta bir tane de dev otçul dinazor (Macronaria) iskeleti var. Tamamı resme sığmadı :)
Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, Kisnis Otu, Burj halife, Yemekİçindeki akvaryumu ayrıntılı gezmek isterseniz emin olun boşa para vermiş olursunuz. Çünkü en güzel görüntü zaten dışarıda katlardan gördüğünüz kısım. Ben ve kızım para verip girdik ama çok fazla bir şey göremedik. Maalesef içeride küçücük bir camın içinde küçük bir ahtapot ile kendi boyunda ve neredeyse kıpırdayamayacağı kadar küçük bir yere hapsedilmiş bir timsah vardı.
Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, Kisnis Otu, Burj halife, YemekGelelim asıl konumuz olan yemeklerine. Dediğim gibi yemek katında damak zevkinize göre her türlü yemeği bulabileceğiniz bir alışveriş merkezi.
Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, Kisnis Otu, Burj halife, Yemek

Yemek katında Mc donalds, Burger King gibi tanınmış fast food restoranlarını bulabileceğiniz gibi Hint, Türk, Arap ve yöresel mutfaklardan yemeklerde var. En güzel tarafı da yabancı bir ülkede ne eti olduğunu düşünmeden gönül rahatlığı ile istediğin her yemeği yiyebilmek.
Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, Kisnis Otu, Burj halife, Yemek
İster etli, ister salata veya sebze veya tatlı her şeyi bulabileceğiniz bu kat büyük olmasına rağmen epey de kalabalık oluyor.Gezi, Dubai Gezisi, Tur, Yurtdışı, Kisnis Otu, Dubai Mall, Yemek

Daha rahat ve keyifli yemek yemek ya da çay kahve içip sohbet yapmayı tercih ederseniz alt katlarda harika restoranlar var. Özellikle Arap ve orta doğu mutfağından bir çok seçenekler sunan menüleriyle güzel restoranlar.
Dubai, Gezisi, Dondurma, Yemek, Tur, Yurt dışı, Mall, Wafi Mall, Dubai Mall

Bizim seçtiğimiz Times of Arabia nın menüsünde de bir çok seçenek vardı. Ben humus delisi olarak ilk sipariş humusu verdim.

Yine meşhur köfteleri Falafel beğendiğim bir lezzetti. Her ne kadar bir çok yemeği denemek istesek de o kadar çabuk doyuyorsunuz ki.
Dubai, Gezisi, Dondurma, Yemek, Tur, Yurt dışı, Mall, Wafi Mall, Dubai Mall

Saatlerce keyifle gezebileceğiniz bu alışveriş merkezinde hediyelik eşyalar veya elektronik eşya satan dükkanları gezebilir. Özellikle lüksün son noktasındaki göz alıcı mücevher ve saat mağazalarına bakarak büyülenebilirsiniz.

Hele araba düşkünü iseniz burası daha doğrusu bu alışveriş merkezinin önü tam sizlik :) Özel sipariş lüks arabaların park ettiği kapı önü sanki dünyanın en güzel ve pahalı otomobillerinin sergilendiği galeri gibi. Ben arabalardan pek anlamam ama altın kaplama otomobili görünce bu şehirde lüksün ve zenginliğin ne kadar çılgınlık derecesinde olduğunu anlamış oldum.
Dubai, gezisi,Dubai Mall, Lüks Arabalar, Yiyecek, Tur, yurt dışı, Mall, Wafi Mall
Bu büyük ve güzel alışveriş merkezinin kapalı alanında gezmekten yorulup, şöyle açık havada bir şeyler yemek içmek daha güzel olur derseniz işte o zaman dev bir havuzun ve etrafında güzel yapıların çevrili olduğu dışarı kısma çıkın derim. Ama mümkünse bunu akşam 6 dan sonra yapın. İşte o zaman kendinizi harika ışıklandırılmış bir havuz ve tam karşısında yine ışıl ışıl duran dünyanın en uzun binası Burj Halife ile karşı karşıya bulursunuz.
Bir çok milletten turistlerin heyecanla beklediği ışıklı su gösterileri işte burada, bu havuzda gerçekleştiriliyor. O kadar keyifli bir an ki, mutlaka yaşamak lazım. Her yarım saatte bir ses, ışık ve suyun ahenkli dansını izleyerek kendinizden geçiyorsunuz. 
Havuzun etrafında restoranlar var ama her zaman çok kalabalık. Biraz beklemeniz gerek. Ama bence beklemeye değer. Kahvenizi yudumlarken bu harika su gösterisini seyretmek çok keyif verici.
Şehrin merkezinde yer alan Dubai Mall'de eğlence için her şey düşünülmüş. Ulaşım için önerebileceğim taksiler var. Bir de eğer şehri gezmek için tur otobüslerinden yararlanmak isterseniz. Başlangıç ve bitiş yeri Dubai Mall'ın önü. Bu otobüslerle gelip koca bir gününüzü burada geçirip akşam  otelinize dönebilirsiniz. Taksi konusunda diyebileceğim, fiyatlar bizim burası gibi denebilir. Yakın mesafelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bizim otele 7-10 lira arası bir miktar ödüyorduk.
Tabi Dubai'de bir kaç tane büyük Alışveriş Merkezi var. Biz hepsine gidemedik. En yakın ve yolumuz üzerinde olanları tercih ettik. Malum vakit sınırlı olunca zamanı ve yerleri iyi ayarlaman gerekiyor.
dubai, gezisi, dondurma, yiyecek, tur, yurt dışı, Mall, Wafi Mall
Birazda Wafi Mall'den bahsetmek istiyorum. Piramide benzer değişik mimarisi ile hemen dikkat çeken Raffles Otelin hemen yanında büyük bir alışveriş merkezi. Otelle uyum içinde Mısır mimarisine benzer binalardan ve heykellerden oluşmuş güzel bir alışveriş merkezi. Yine alışveriş edeceğiniz bir çok mağaza ve dünya mutfaklarından yemekler sunan restoranlardan ve barlardan oluşan büyük bir alışveriş merkezi. Her türlü elektronik eşyayı uygun fiyatlarla bulabileceğiniz büyük bir Carrefour Market ve elektronik mağazalar bulunmakta. 
Dubai, Gezisi, Dondurma, Yiyecek, Tur, Yurt dışı, Mall, Wafi Mall

Wafi Mall'de hem yemek katı hem de restoranlar var. Kızım ve ben burada yemek yemedik. Sadece kahve içtik ve ev yapımı buz dondurma yedik. Turumuzun çöl gezisi kısmının başlangıç merkezi Wafi Mall olduğu için yemek yiyecek kadar uzun süre kalamadık.
dubai, gezisi, dondurma, yiyecek, tur, yurt dışı, Mall, Wafi Mall
Evet Dubai gezimizin ilk bölümünü burada bitiriyorum. Çünkü daha paylaşacağım o kadar çok şey var ki 2. bölüm olarak hazırlayıp sizlerle paylaşacağım. Umarım yazımı beğenirsiniz. Sevgiler :)

2 yorum:

  1. Keyifle okudum yazınızı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim. '. Bölümü de son hızla bitirmeye çalışıyorum. Umarım onu da beğenirsiniz. Şu ana kadar gittiğim en keyifli yurt dışı tatillerinin başında geldiğini özellikle söylemeliyim. Sevgiler :)

      Sil