Perşembe, Kasım 03, 2016

DUBAİ GEZİSİ 2

Dubai  gezimin 2. bölümünde daha çok tur gezimi anlatacağım. Bir kaç tane Tur seçeneğiniz var. Biz BigBus Tour'u seçtik. Harika bir tur gezisiydi.

Şehri yorulmadan ve çok keyiflice gezmeniz için çok güzel bir tercih ve 48 saatlik bir tur tercih ederseniz şehrin görülmeye değer bir çok yerini akşam  tur bitim saatine kadar rahatlıkla görebilme fırsatını yakalayabilirsiniz. Tur güzergahı olarak kırmızı, mavi ve yeşil bölgeler var. Gezeceğiniz kısmı daha önceden planlarsanız, çok rahatlıkla hepsini bu 48 saatlik tur programına sığdırabilirsiniz.

 Ayrıca, 48 saatlik turu aldığınızda size hediye olarak bir de tekne turu ve kısa mesafeli çöl gezisi hediye ediyorlar. Tekne  de dondurma veya içecek ikramı da ücretsiz. Gezi süresince yemek için birer hamburger alıp hamburger ve dondurma eşliğinde keyifli bir tekne gezisi yapabilirsiniz :)

Çöl gezisi ise kısa süreli yakın mesafede ama çok keyifli. Tur otobüsü ile gidiyorsunuz. Bu gezi de tura dahil. Ha bu arada unutmadan yazayım. Otobüste İnternet bedava. Bolca paylaşım yapabilirsiniz :)
Güler yüzlü insanların mırra ile sizi karşılamalarından sonra gün batımını izleyip, deveye binebiliyorsunuz.
Yine isterseniz dekoratif kına yaptırabiliyorsunuz. Hepsi turun içinde ve ücretsiz.  Bence bu tur programı yeterince doyurucu ve eğlenceli bir gezi oldu. Ancak ayrı bir çöl gezisi daha var. Aslında gerçek çöl gezisi o ama ciple  çölde gidildiği için benim şu meşhur hassas midem böyle bir araba yolculuğunu kaldıramayacağı için gidemedik. Bu geziyi seçerseniz o gece isterseniz çölde çadırlarda kalıyorsunuz. Dansçıların yaptığı yöresel dansları ve yine romantik çöl akşamında hazırlanan et mangalları yiyerek keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Tabi, mideniz kumların üzerinde ine kalka bir kaç saat gitmeye dayanabiliyor ise, bir gününüzü harcayacak kadar vaktiniz var ise ve tabi en önemlisi de buna ayıracak paranız var ise :))

Turumuzla ilgili anlatacağım bir kaç şey var. Hat değiştirmek için inme ve binme noktaları var. Daha önceden hangi bölgeyi gezeceğinizi planlar iseniz size büyük kolaylık olur. Hem tüm gezilecek yerleri tur zamanınıza sığdırmış olursunuz hem de daha uzun ve keyifli gezmiş olursunuz. Ben ve kızım, genelde Dubai Mall'den veya otelimize yakın zıt taraftaki ilk tur noktasından binip önce Marina kısmına ve palmiye adasına (Palm Cumeyra) gittik. Palmiye adasında Atlantis The Palm Otel son durak oluyor. Bu otelde ki büyük akvaryumu tur hediyesi olarak gezebilirsiniz. Dünyanın en büyük akvaryumlarından birisi olan Lost Chambers Akvaryumu. Tur harici gezmek isterseniz biraz pahalı. O yüzden tur alarak gitmeniz her yönden daha karlı.
Ayrıca yine burada harika bir su dünyası var. Aquaventure Waterpark  içinde her şeyi bulabileceğiniz ve çok eğleneceğiniz bir park. Bu parkla ilgili pek bir şey anlatamayacağım. Çünkü bizim gittiğimiz tarihte maalesef kapalıydı :(( Bu arada şunu da belirtmeliyim ki eğer konaklamanızı bu harika otelde yaparsanız akvaryum ve su parkından ücretsiz faydalanabiliyorsunuz)
Yine bir başka su parkı olan Wild Wadi Su parkı da eğlenmek için gidebileceğiniz yerlerden birisi. Hepsi ücretli ama bazı oteller müşterilerine ücretsiz giriş imkanı sağlıyor.
Yine çok keyif aldığımız bir yer olan Dubai Beach' ten bahsetmek istiyorum. Uzun bir plaj ve masmavi bir deniz ile çevrili harika bir yer. Hemen yanındaki hatta iç içe olduğu  The Beach Alışveriş Merkezi keyifle oturacağınız restoranlar ve bir çok marka mağazalardan oluşmuş çok ferah bir yer. Bu güzel yere bütün bir gün ayırmayı planlamıştık. Hem denize gireriz hem güneşlenip hem de mağazaları gezeriz diye düşünmüştük. Tabi arada da şöyle keyifli bir yemek yedikten sonra otelimize dönecektik. Ama plajda biraz fikir değişikliği oldu. Çünkü yanlış hatırlamıyorsam şezlong, şemsiye bizim paramızla 500 TL'cik gibi bir para tutuyordu. Pahalı dediğimizde bir de havlu ayarlanabileceği söylendi. Biz de kumlarda biraz yürüyüş ve ayaklarımızı denize bolca soktuktan sonra 500 liramızı yemek ve alışverişte değerlendirmeye karar verdik.
Konu yemek ve paradan açılmışken ortalamayı 2 kişi 100-150 lira arası diyebilirim. Kur birazcık değişiklik gösterse de ortalama 100 dirhem 84 Türk lirası ediyor.
Tabi bu fiyat normal restoranlar için geçerli, fast food yerseniz daha uygun fiyata yiyebiliyorsunuz.  Tabi birde daha pahalı restorantlar var.
Neyse deniz ve plaj manzaralı bir çok seçenekten birisini değerlendirerek oturduğumuz et restoranda taze meyvelerden oluşan bir kokteyl ile pizza ve makarna tercih ettik. Aslında et yiyecektik lakin son anda fikir değiştirip karbonhidrata boğduk kendimizi :)


Yemekler lezzetli ve doyurucu. Eğer bir restaurantta oturup yemek istemiyoruz derseniz yine fast food ve küçük temiz camlı tezgahlarda sıcak soğuk sandviçler ve pideler satılmakta. Onları tercih edebilirsiniz. Ayrıca dondurmada çok güzel gidiyor:)

Evet son olarak anlatacağım bir yerde Dubai Marina. Şimdi gözlerinizi kapatıp hayal edin. Değişik mimaride gökdelenlerin etrafını çevirdiği ve lüks yatların yan yana dizildiği etrafındaki restoranlardan gelen hafif müzik eşliğinde oturan ya da gezinen insanlar. Bizim başımız hep yukarılara bakmaktan boynum ağrımıştı. Her binanın size Aaa dedirtecek değişik bir mimarisi var.

Marinaya gelişimiz Turumuzun hediye ettiği tekne turu içindi. Tabi erken geldiğimiz için etrafta dolaşıp parkında oturduktan sonra, 
Marinanın içinde bulunan alışveriş merkezini şöyle bir dolaştık. Sonra harika bir tekne turuna çıktık. Tekne büyük bir tekne olduğu için kalabalık insanı rahatsız etmiyor. Keyifle etrafı seyrederek dev gökdelenlerin arasından süzülüp açık denize çıkıyorsunuz. Aslında etrafı videoya çekmiştim. Ama maalesef bulamadım. Umarım yanlışlıkla silmemişimdir. Yazının bitimine kadar bulmaya çalışacağım. Dubai hem içeriden hemde denizden bakıldığında çok güzel manzaraya sahip. Sahil, ağaçlar, villalar, yatlar veya dev binalar. Ne istersen var :) 
Mesela, insansız çalışan metro ağı var. Bazı yerlerde denizin üstünden gidiyor. Yine sıcak bir kent
olması nedeniyle otobüs durakları klimalı. Yine, en çok hasretini çektikleri kar ve soğuğu gerçek gibi yaşayacakları büyük kayak merkezleri var. Ama dışarıda değil. Alışveriş merkezlerinin içinde ve gerçekten bembeyaz kar örtüsüyle kaplı harika yerler. Keyfince kayıyorsun.
Biz giderken bazı araştırmalar yapmıştık. Aklımıza en çok takılan şey ise sonuçta sıcak olan bir Müslüman Arap kentine gidiyoruz. Ne giymeliyiz olmuştu. Şort veya kısa bir etek veya askılı bluz sorun olur muydu? Şunu söylemeliyim ki gördüğüm kadarıyla her türlü giyinen turist vardı. Hatta gördüğümüz bir bayana mini gecelikle gelmiş diyecek kadar şok olmuştuk. :) İnternetten giyim konusunda dikkatli olun. Uyarılırsınız. Falan filan gibi uyarılar okuduğumuzu hatırlayınca hayret etmiştim. Tabi bu kadar olmasa da çok çok titiz davranmayı gerektirecek bir durum yok bence. 
Yine de geziniz boyunca cami gibi yerleri de gezmeyi düşünüyor iseniz yanınızda uzun kollu bir bluz taşımakta yarar var. Yine hem sıcaktan korunmak hem de çöl kumlarından etkilenmemek için ince bir baş örtüsü çok büyük kolaylık olacaktır.
Dubai, Müslüman bir kent ama yüzde oranı olarak nüfusun az bir kısmını yerli halk oluşturmaktalar. 
Nüfusun yaklaşık % 85 i Asya kökenli göçmenlerdir. Neredeyse tüm işlerde göçmenler kullanılır. En çok Hindistan, Pakistan, İran ve başka ülkelerden gelen halk vardır. İngilizleri de bu kentte bolca bulabilirsiniz. 
Asya göçmenlerinin çoğu normal batı kıyafeti giymektedir. Yerli halkın erkeklerinin ise çoğunluğu ayak bileğine kadar uzanan beyaz  Kandura adı verilen bir kıyafet giyer. Kadınlarda tam tersi siyah uzun Abiye adı verilen kıyafetler giyiyor.
Yine plajlarda istediğinizi rahatlıkla giyebiliyorsunuz. Denize girmek istiyor ama çok para da vermek istemiyorsanız parasız halk plajları da var. Ancak, şemsiye, şezlong veya ihtiyacınız için gerekli hiç bir şey yok. Hepsini getirmeniz gerekiyor.
Otellerin bir çoğunun havuzu var. Otellerde rahatlıkla bikini veya mayolu havuza girebilirsiniz. Yine otellerde ve barlarda
içki içmek sorun değil.
Artık Dubai gezimin sonuna yaklaştım. Aslında 4 günlük gezimize sığdıramadığım o kadar çok yer var ki. Mesela Deira bölgesini neredeyse hiç gezmedim diyebilirim. Turun bitimine az bir süre kaldığı için tur otobüsü ile inmeden keyifli bir dolaşma yaparak gördüğüm bu bölgeyi de umarım 2. kez giderek görme imkanı bulurum.
Son olarak alışverişten bahsetmek istiyorum. Dubai'ye özellikle alışveriş yapmak için gitmek bence olmayacak birşey. Çünkü pahalı. Zaten kent olarak da dünyanın en pahalı kentlerinden birisi. Özellikle elektronik eşya almak için gidilen bir kent. Olabilir. Ama çok iyi bir araştırma yapmak ve ucuz dükkanları bulmak gerekiyor. Her yerde aynı fiyatlar geçerli değil. Çoğunlukla pahalı.
Eveeet nihayet Dubai gezimi bitirdim. Hem çok keyif aldığım bu gezimi sizlerle paylaşmak istedim. Hem de hala gitmemiş ve şu anda gitme planları yapanlar var ise bir nebze de olsa gezi planlamalarında kolaylık olması için paylaştım. Umarım beğenmişsinizdir. Beğenirsiniz. Şimdiden iyi gezmeler diliyorum. Sağlıcakla kalın :)

2 yorum:

  1. Çok bilgilendirici harika bir post hazırlamışsınız.
    Ellerinize sağlık:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesajlarınızı yeni fark ettim. Geç cevap verdiğim için çok özür diliyorum. Evdeki İnternetle ilgili bir sorundan olmalı. Mesajınız geç geldi.
      Yazımı beğendiğinize çok sevindim. Çok keyifli bir geziydi. Gitmediyseniz mutlaka gidin derim. Eminim benimle aynı duyguları paylaşacaksınız. Sevgiler ve tekrar özür :))

      Sil