Salı, Mart 28, 2017

Ayva Reçeli Tarifi, Nasıl Yapılır?

ayva, reçeli, tarifi, şeker, kişniş, blog,reçel nasıl yapılır, tatlı, mutfak

Özellikle kahvaltıda afiyetle tüketebileceğiniz ayva reçelini evde kolayca yapabilirsiniz. Tarifi adım adım uygulamanız yeterli :)

Ayva Reçeli Malzemeleri:

  • 1 kilo ayva
  • 900 gram toz şeker
  • 5-6 adet  karanfil
  • Yarım limonun suyu

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabuklarını soyun. 4'e bölün.
  2.  İç çekirdek kısımlarını temizleyin. Çekirdeklerini atmayın. 1,5 -2 cm büyüklüğünde kare şeklinde doğrayın. 
  3. Derin bir tencereye koyun. Üzerine toz şekeri yayın. Karanfil ve ayva çekirdeklerini katın. Şekerin eriyip sulanması için, bir gece veya 12 saat bekletin.
  4. Ocağı yakıp devamlı karıştırarak kaynamasını bekleyin. Köpük köpük olup kaynamaya başlayınca ateşi kısıp ara sıra karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 
  5. Limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp, kapatın. Eğer hemen kullanmayacaksanız kaynarı geçtikten sonra sıcakken temiz ve kuru kavanozlara doldurun.
  6.  İçinde hava kabarcığı kalmaması için temiz bir bıçağı bir kaç kez kavanoza sokup çıkarın. Kapağını kapatıp, kavanozu ters çevirin. Böylelikle kapağı mühürlenmiş olur. 
  7. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin. 
  8. Afiyet olsun.

NOT (Reçelin Püf Noktaları): 


Reçel yapmayı düşündüğünüz meyve mutlaka sert ve çürüksüz olsun. Yoksa çabuk bozulacaktır.

Reçel veya konserve yaptığınızda kavanozları mutlaka kaynatın veya buharda dezenfekte edin. Kavanoz kapaklarını sadece 1 kere kullanın. Her defasında yeni kapak alın.

Zamanla reçelde şekerlenme olursa hiç önemli değil. Reçeli tekrar bir tencere alın kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. 2-3 dakika kaynatıp, ateşi kapatın. Kavanoza doldurun. Tekrar ilk günkü gibi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder