Sayfalar

15 Mart 2017 Çarşamba

GLUTENSİZ KISIR

 Arkadaşım Gülhan, glutensiz kısır yapmış. Çok güzel olmuştu. Hemen sizlerle paylaşmak istedim. Mısır bulguru ile yapılıyor. Glutensiz gıdalar satan marketlerde bulabilirsiniz. Arkadaşımın ellerine sağlık. Benimle paylaştığı içinde teşekkür ediyorum.
GLUTENSİZ KISIR
2 kişilik
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı glutensiz mısır bulguru
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 3-4 dal taze nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nar ekşisi
  • 1/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
Mısır bulgurunun üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Süzün.
Maydanozun yaprak kısımlarını ve naneyi incecik doğrayın.
Yeşil soğanı da incecik doğrayın.
Tüm malzemeyi soğumuş bulgura katıp, bir kaç kere yoğurun. 
Harika kısır hazır. Şimdiden afiyet olsun.
NOT: Kısıra kattığınız özellikle baharatların miktarını kendi damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder