20 Nisan 2017 Perşembe

FIRINDA TAVUK BAGET

FIRINDA TAVUK BAGET
4-6 kişilik
Malzemeler:

  • 10-12 adet tavuk baget
  • 6 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Baget sos için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı  kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Sos malzemelerini derin bir kapta iyice karıştırın. Bagetleri ekleyip. her taraflarının iyice sosa bulanmasını sağlayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Patatesleri elma dilim doğrayın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın kabına bagetleri dizin. Patatesleri de aralarına yerleştirin. Üzerleri nar gibi olana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
NOT: Baharatlar ve miktarları sizin damak zevkinize kalmış. İsterseniz patatesle birlikte başka sebzelerde katabilirsiniz.
Gülhan arkadaşıma tarif için teşekkür ediyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder