6 Nisan 2017 Perşembe

LİMONLU KEK

LİMONLU KEK
8-10 Kişilik
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 limonun kabuğunun rendesi
Unu, pirinç ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı mümkünse elekten geçirip karıştırın.
Yumurta biraz çırpın ve toz şekeri ekleyin.  İyice köpürene kadar karıştırın.
Sıvı yağı ve limon suyunu, limon rendesini, maden suyunu  ekleyin. Çırpın.
Sonra unu ekleyip 1 dakika kadar karıştırın. Yağlanmış fırın kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Pişip pişmediğini anlamak için kuru bir bıçağı ortasına batırın. Kuru çıkarsa pişmiş demektir. Hamur yapışmış halde çıkarsa 5 dakika daha pişirin.
Soğuyunca servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder