Sayfalar

6 Ekim 2012 Cumartesi

ÇİKOLATALI KOLAY CHEESECAKE

Çikolatanın vazgeçilmez ve dayanılmaz bir çekiciliği olduğunu kabul edeli yıllar oldu.
Bu benim için çok sık yakalandığım bir hastalık gibi. Ama çok şükür ki tedavisi çok kolay ve keyifli.
Evde her zaman bu kriz anlarında ilaç niyetine kullanılacak dozda çikolata bulunduruyorum ve kendimi kötü hissetmeye başladığımda can yeleği gibi yetişiyor.
Ve işte öyle günlerden birinde elimde olmadan çikolatalı lezzetler beni çekmeye başladı. Pasta tarifleri kitabımda çölde kalmış susuz birisi gibi çikolatalı tarifler aramaya başladım. Gerçekten güzel tarifler buldum. Bu tarifi kolaylığı ve pişmeden yapılıyor olması nedeniyle seçtim. Aslında ne kadar çabuk yaparsam o kadar çabuk yerim diye düşünmüştüm ama en az 6-8 saat buzdolabında bekletilmesi gerekiyormuş.
Sonunda her güzelliğe kavuşmanın bir sabır gerektirdiği fikrinden yola çıkarak sabaha kadar beklemeye karar verdim.
Kahvaltıda ilk parçayı ağzıma aldığımda hissettiğim tat çok harikaydı. Beklemeye değmişti. Hem çok hafif  bir tatlı, hem yoğun bir çikolata tadı beni esir aldı. Kendimden geçirdi.
Karar:  çikolatadan nefret ediyorum beni kendine bağımlı etti ve çikolataya aşığım çünkü onunla hayat daha güzel.
ÇİKOLATALI KOLAY CHEESECAKE TARİFİ:
6-8 Kişilik
  • 1,5 paket kakaolu bisküvi(45 adet büyük kare bisküvi)
  • 100 gr eritilmiş ılık tereyağı
  • 400 ml krema
  • 300 gr. labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 200 gr. bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 4-5 yemek kaşığı su
Üzeri için:
  • Çikolatalı sos veya
  • Eritilmiş çikolata ile yapılmış süs ya da istediğiniz bir süsleme malzemesi
Hazırlanışı:
  1. Bisküvileri mutfak robotundan çekerek toz haline getirin. Robotunuz yoksa bir fırın poşetine koyup bir oklava ile üzerinden geçerek ezebilir yada ağır bir şeyle üzerine vurarak toz haline getirebilirsiniz.
  2. Eritip ılıttığınız tereyağını ekleyip karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz, kelepçeli 24 cm.lik bir kek kalıbının tabanına döşeyin. İyice kalıplaşması için üzerinden bastırarak eşit şekilde düzleştirin. Buzdolabında yarım saat veya 1 saat bekletin.
  3. O sırada küçük bir sos kabına rastgele parçaladığınız çikolataları koyun. Benmari usulü eritmek için ocağa bu kabın sığacağı kadar bir tencereye su koyup kaynatın ve çikolata dolu kabı kaynayan su ile temas etmeyecek şekilde tencerenin üstüne oturtarak yavaşça erimesini sağlayın.
  4. Küçük bir kaseye  4-5 kaşık su ekleyip toz jelatini de üzerine serpin, bekletin.
  5. Derin bir kapta labne peyniri, krema, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Erimiş çikolatayı da ekleyip tekrar çırpın.
  6. Jelatini küçük bir cezvede veya mikrodalga fırında eritip çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz bisküvili tabanın üstüne dökün.
  7. Hafifçe sallayarak yada çok hafif kenarlarına vurup titreşim yaptırarak içinde kalan hava kabarcıklarının yok olmasını sağlayın.
  8. 1 gece veya 7-8 saat buzdolabında bekletin.
  9. Üzerini çikolatalı sos ile yada istediğiniz başka süslemelerle yada meyvelerle süsleyin.
  10. Bu pasta 4-5 gün buzdolabında aynı lezzette kalabiliyor.  Afiyet olsun.
NOT: Öncelikle bu tür tatlılar için kelepçeli bir kek kalıbınızın olması işinizi çok kolaylaştıracaktır.
Eğer yoksa kullanacağınız kalıbın çapından daha uzun ebatta keseceğiniz dikdörtgen 2-3 adet yağlı kağıdı artı şeklinde tabanına yaymanız cheesecake'ki kalıptan çıkarırken büyük kolaylık olacaktır.
Bir diğer önerim ise labne peynir sulanmış ise suyunu mutlaka süzün.
Ayrıca toz veya yaprak jelatin bulamadıysanız üzülmeyin tart jöle ismiyle satılan üründe jelatin yerine geçebiliyor. 
Biliyorsunuz mutfakta çareler tükenmez. Sevgilerle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...