/ Kişniş Otu

Cuma, Temmuz 04, 2014

İFTAR MENÜSÜ 4

Bugün de hem lezzetli hem de sizi yormadan kolayca yapabileceğiniz pratiklikte ve tabi ki ikram ettiğiniz herkesin beğeneceği bir iftar menüsü hazırlamak için tüm tariflerimi gözden geçirmeye başladım. Umarım sizin için seçtiklerimi beğenirsiniz. 

İFTAR MENÜSÜ
YALANCI TARHANA ÇORBASI
Dün yaptığım basit çorbayı bugün için seçtim. Yapımı çok pratik olduğu için sizi hiç oyalamayacak.
                                                           Tarif için tıklayınız.
TERBİYELİ KUZU GERDAN HAŞLAMA
Yine çok kolay ve bugünkü et ve sebze ihtiyacınızı kesinlikle giderecek bir yemek. Hem doyurucu hem de sulu bir yemek.
                                                             Tarif için tıklayınız.
PİRİNÇ PİLAVI
Bu güzel et yemeğinin yanına pilavın iyi gideceğini düşündüm. Sade pirinç pilavını seçtim. Ama isterseniz bulgur pilavı da yapabilirsiniz. .
                                                           Pilavın tarifi için tıklayınız.                      
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
Zeytinyağlı olarak yaprak sarmasını seçmiştim ama içinde pirinç olduğu için hem de menüde pilav olduğu için değiştirip zeytinyağlı patlıcan tarifini verdim. Hem bol sebzeli hem de pilav ile çok güzel gider. Böylelikle bugün bol sebzeli ve sulu yemeklerden oluşan güzel, lezzetli ve dengeli bir menümüz oldu.
                                                               Tarif için tıklayınız.
MUZLU ETİMEK TATLISI
Tatlı konusunda her zaman dediğim gibi menünüz de tatlı bulundurmayabilirsiniz. Her ne kadar ben hafif sütlü tatlılar öneriyorsam da isterseniz sadece meyve yiyebilirsiniz. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Benim gibi tatlı sevenler için bence bu tatlı muhteşem görünüyor.
                                                       Tatlı tarifi için tıklayınız.

Perşembe, Temmuz 03, 2014

Kolay Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?

Yalancı, tarhana, çorbası,tarifi, kolay, pratik, lezzetli, Kişniş otu, Sağlıklı, Nefis

Tarhana çorbası sıkça yaptığım çorbalardan bir tanesidir. Tıpkı hazır çorbalar gibi acelem olduğunda ya da çorba yapacak malzeme bulamadığımda imdadıma yetişir. Evde birisi hasta olduğunda hemen tarhana çorbası yaparım. Anlayacağınız hem lezzetli hem pratik hem de sağlıklı bir çorba. Genelde evde tarhana kalmadığı zamanlar yalancısını yaparım. Gerçek tarhana çorbasını aratmayacak lezzette bir çorbadır. Denemenizi isterim. Eminim beğeneceksiniz.

Çarşamba, Temmuz 02, 2014

İFTAR MENÜSÜ 3

Yine sizler için dengeli ve sağlıklı bir menü hazırlamak istedim. Umarım beğenirsiniz. İçinde et, sebze, süt ve yoğurt gibi sağlıklı ürünler, her türlü şifalı baharat ve lezzet barındırıyor.  Şimdiden afiyet olsun.
DOMATES ÇORBASI: Ben domates çorbasını önerdim ama isterseniz kolaya kaçıp hazır çorbalardan da pişirebilirsiniz.
                                                                      Tarif için tıklayınız.
BAHARATLI KURU KÖFTE (PATATES HALKALARI EŞLİĞİNDE) : Genelde kuru köfteyi herkes sever. Bugünkü etli ana yemeğimiz. Yanına patates kızartma ya da daha sağlıklı olsun isterseniz teflonda yağsız pişireceğiniz halka patates yapabilirsiniz. Ayrıca hem zeytinyağlı mantar hem de kabaklı havuçlu salata köftenin yanında harika gidecektir.
                                                        Köftenin tarifi için tıklayınız.
ZEYTİNYAĞLI MANTAR: Soframda zeytinyağlı eksik olmasın diyenler için harika ve sağlıklı bir yemek.
                                                                  Tarif için tıklayınız.
KABAKLI HAVUÇ SALATASI: İçinde sağlıklı sebzeler ve yoğurt barındıran bir lezzet.
                                                                Burayı tıklayınız.
KEŞKÜL: Çok hafif bir sütlü tatlı. Yine de isterseniz yerine meyve yiyebilirsiniz.
                                               Keşkülün tarifi için burayı tıklayınız.

Salı, Temmuz 01, 2014

İFTAR MENÜSÜ 2

Bugünkü iftar menüsünde yine sizler için elimden geldiğince hoşunuza gidecek ve sağlıklı yemeklerden oluşan bir menü seçtim. Umarım hoşunuza gider. Şimdiden afiyet olsun.

YOĞURT ÇORBASI : İster soğuk ister sıcak içebileceğiniz harika bir çorba. 

                                                       Tarif için burayı tıklayınız.

Pazartesi, Haziran 30, 2014

RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ

Ramazan, Oruç, İftar, Menü, İftar menüsü, İftara ne yapayım, yemek, tarifi,tarif, çorba, zeytinyağlı, etli, tatlı, yoğurt, ne pişirsem
Yine bir Ramazan geldi. 11 ayın sultanı diye andığımız ve  3 ayların en faziletlisi olan bu ay Müslümanlar için bir arınma, her türlü nefsine hakim olma ve kendini, yaşantısını sorgulama  zamanıdır. İçindeki maneviyatı daha çok dışarı çıkarma ve Rabbimizin yarattığı tüm canlılara kendini daha yakın hissetme, onları anlama zamanıdır. 
Oruç tutmak akşama kadar aç kalmak demek değildir. Açlığı ve açı anlayabilmek, aç ve susuz  canların duygularını hissetmeyi ve onlarla empati kurmayı öğrenmek için farz kılınmıştır. Bedenen değil de yürekle oruç tutmaktır.Yüreği işte bu temizlenmeyi hissettiği zaman, yüreği yardım duygusuyla dolduğu zaman, bencillikler kaybolur ve Rabbimizin bize emrettiği Müslüman kullar olma yoluna girmiş oluruz. Çevremizdeki yardıma ihtiyacı olan canları görmeye başlar. Her Müslüman evladının yapması gerektiği gibi her cana gönülden yardım elimizi uzatırız.
İşte tüm bunları yapabilmek için bir Ramazan daha geldi. Gönül gözümüzü açarak, yüreğimizle oruç tutarak, yardıma muhtaç tüm canlılara ayırım yapmaksızın yardım ederek geçirebileceğimiz bir 30 günü daha  çok şükür Allahım bize görmeyi nasip etti.
Şimdi kendisine daha da yakın olacağımız, günahlarımızı affetmesi için ellerimizi açıp gönülden dualar edebileceğimiz  bu günleri iyi değerlendirelim ve 12 ayın tümünü Ramazan ayı gibi düşünüp her zaman yüreğimizi  temiz ve sevgi dolu tutalım.
Ben de bu kutsal ayda elimden geldiğince sizlere güzel iftar menüleri vermeyi ve hala paylaşamadığım yeni tariflerle iftara ne yapsam diye düşünme derdinden kurtarmayı planlıyorum.
İŞTE İLK İFTAR MENÜSÜ 1 
MANTAR ÇORBASI
Ramazan, Oruç, İftar, Menü, İftar menüsü, İftara ne yapayım, yemek, tarifi,tarif, çorba, zeytinyağlı, etli, tatlı, yoğurt, ne pişirsem
                                               Çorbanın tarifi için burayı tıklayınız.

ETLİ KARIŞIK DOLMA
Ramazan, Oruç, İftar, Menü, İftar menüsü, İftara ne yapayım, yemek, tarifi,tarif, çorba, zeytinyağlı, etli, tatlı, yoğurt, ne pişirsem
                                                          Tarif için tıklayınız.

PATATES PİLAKİ
Ramazan, Oruç, İftar, Menü, İftar menüsü, İftara ne yapayım, yemek, tarifi,tarif, çorba, zeytinyağlı, etli, tatlı, yoğurt, ne pişirsem
                                                          Tarif için burayı tıklayınız.

YOĞURT
Ramazan, Oruç, İftar, Menü, İftar menüsü, İftara ne yapayım, yemek, tarifi,tarif, çorba, zeytinyağlı, etli, tatlı, yoğurt, ne pişirsem
                                                   Tarifi için burayı tıklayınız.

ÇAYIN YANINA ISLAK KEK 


Ramazan, Oruç, İftar, Menü, İftar menüsü, İftara ne yapayım, yemek, tarifi,tarif, çorba, zeytinyağlı, etli, tatlı, yoğurt, ne pişirsem
                                                                      Tarifi için tıklayınız.
NOT: Ramazanın sıcak bir zamana denk gelmesi ve çok geç bir vakitte iftar olması nedeniyle mümkün olduğunca az miktarlarda ve sağlıklı, ağır olmayan yemekler yemeğe özen gösteriniz.
Sofranızdan yoğurdu asla eksik etmeyiniz. Bol su içiniz. Bir kaç adette olsa kuruyemiş yiyiniz.
Ben 4/4 lük bir menü olsun diye tatlı ekledim ama siz mümkün olduğunca tatlı yememeye özen gösterin. Canınız şekerli bir şey çekiyorsa meyve yiyin. 
Şimdiden afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar.

Cuma, Haziran 27, 2014

PATATES PİLAKİ


pilaki-nedir- tarifi- zeytinyağlı-vejetaryen- glütensiz-yemek- kolay- kişniş otu
Bugün sizlere Patates Pilaki tarifini vereceğim. Pilaki ne anlama geliyor derseniz. Yemeğinizi soğan, sarımsak, havuç ve maydanoz gibi malzemelerle zeytinyağı ile etsiz pişirirseniz bu yemeğe pilaki adı veriliyor. Aslında hem zeytinyağlı  hem de pilaki diyebileceğiniz bir yemek. Pilakiyi isterseniz sıcak isterseniz soğuk yiyebilirsiniz.Yine isterseniz yemek isterseniz meze olarak ikram edebilirsiniz.
PATATES PİLAKİ
4 Kişilik
Malzemeler:
    patates-pilaki-tarifi- zeytinyağlı-glütensiz- vejetaryen-sağlıklı- kolay-yemek- tarifleri-kişniş otu
  • 6 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3 adet kuru soğan 
  • 3 adet orta boy domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Havuçların kabuklarını soyun ve uzunlamasına ikiye böldükten sonra küp doğrayın.
Kuru soğanları piyaz doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
Sarımsakları ezin. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına ikiye bölün. Sonra tekrar uzunlamasına ikiye bölüp, iri küpler halinde doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyun. Isınınca kuru soğanları ekleyin. Sararıncaya kadar bir kaç dakika kavurun. Havuçları ve sarımsakları ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Domatesleri ekleyin. Patatesleri de ekledikten sonra toz şeker, karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu katarak tatlandırın. 
1 çay bardağı su ekleyin. Su kaynadıktan sonra ateşin altını biraz kısıp yaklaşık 20-25 dakika kadar havuç ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. 
Dereotunu dallarından ayırın ve incecik kıyın. Servis ederken üzerine dereotunu serpin. 
Şimdiden afiyet olsun.
NOT: Suyu normalde yetiyor ama eğer tamamiyle çekerse biraz daha ekleyebilirsiniz. 
Yemek pişerken arada tencereyi hafifçe sallamanız dibinin tutmasını önler.