Salı, Mart 28, 2017
Cumartesi, Mart 25, 2017
TAHİNLİ KURABİYE
TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ
25-30 adet
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı glütensiz un veya normal un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı erimiş tuzsuz tereyağı
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yumurta ve toz şekeri karıştırın.
- Sonra diğer sıvı malzemeleri ve devamında kuru malzemeleri ekleyin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
- Yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar 20-25 dakika kadar pişirin.
- Sıcakken dağılabileceği için soğuduktan sonra servis tabağına alın.
- Afiyet olsun.
Yine içine ceviz çok yakışıyor. Ceviz gibi malzemeler katabilirsiniz. Çok besleyici ve lezzetli bir kurabiye.
Cuma, Mart 24, 2017
MERCİMEK ÇORBASI
Yine Gülhan'cığımdan nefis bir tarif. Hemen sizlerle paylaşmak istedim. Kırmızı mercimek çorbası tarifim vardı. Ama bu da Gülhan versiyonu :)
Aslında sizlerden de bu tür tarifler beklerim. Beğendiğiniz lezzetli tariflerinizi sunum için çekilmiş bir fotoğrafla birlikte (bir iki tane aşama fotoğrafı da olursa çok daha güzel olur ama çok ta önemli değil) mailime veya instagram adresime (buraya) gönderirseniz sayfamda yayınlamaktan mutluluk duyarım.
Aslında sizlerden de bu tür tarifler beklerim. Beğendiğiniz lezzetli tariflerinizi sunum için çekilmiş bir fotoğrafla birlikte (bir iki tane aşama fotoğrafı da olursa çok daha güzel olur ama çok ta önemli değil) mailime veya instagram adresime (buraya) gönderirseniz sayfamda yayınlamaktan mutluluk duyarım.
Çarşamba, Mart 22, 2017
TRUF TARİFİ
Truf yapmak çok çok kolay. Çikolatalı ganajın soğutulup şekillendirilmesi ile hazırlanıyor. Gerisi sizin süsleme zevkinize kalmış İstediğiniz malzemelerle kaplayıp ikram edebilirsiniz.
ÇİKOLATALI TRUF TARİFİ
ÇİKOLATALI TRUF TARİFİ
- 160 gram bitter ve sütlü çikolata
- 100 gram krema
- süslemek için hindistan cevizi, kakao, fındık, ceviz vs
- Çikolatayı parçalayın.
- Kremayı ısıtmak için bir kaba koyun. Isınınca (kaynamayacak) ocaktan alın.
- Çikolataları içine atın.Eriyene kadar karıştırın.
- Hafif soğuyunca buzdolabında bir kaç saat bekletin.
- Katılaşan ganaja, ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekiller verin.
- İstediğiniz malzemeye bulayarak süsleyin.
- Soğuk muhafaza edin.
- Afiyet olsun.
Çarşamba, Mart 15, 2017
Cumartesi, Mart 11, 2017
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)