/ Kişniş Otu

Salı, Nisan 11, 2017

EKMEK HAMURUNDAN PRATİK PİZZA

Ekmek hamuru, Pizza, Pratik
EKMEK HAMURUNDAN PRATİK PİZZA
10 kişilik
Malzemeler:
Domates sosu, sos tarifi, sos, pizza, ekmek hamuru
  • 2 adet ekmek hamuru
  • İstediğiniz kadar sucuk
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3-4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
  • 3-4 yemek kaşığı çekirdeği çıkarılmış zeytin
  • 150 gram kaşar peyniri rendesi
  • Taze fesleğen
Sosu için:
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Salı, Nisan 04, 2017

CİĞER SOTE

ciğer, sote, ciğer tarifi, yemek, tarifleri, karaciğer, et, sakatat, lezzetli

CİĞER SOTE TARİFİ
4-5 kişilik
Malzemeler:

  • 1 kilo ciğer
  • 100 gram kuşbaşı et (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 adet adet dolmalık kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Ciğeri zarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayın. 
Kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın.
Maydanozları ayıklayın ve ince doğrayın.
Ciğeri ve kuşbaşı eti bir tencereye koyun ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince tereyağını ve sıvı yağı katın. 5 dakika kısık ateşte devamlı karıştırarak kavurun. Soğanı ve kırmızı biberi katın. 
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın. Soğanlar yumuşayıncaya kadar 5-6 dakika daha kavurun.
Servis ederken maydanozla süsleyin. Patates veya pilav veya makarna ile servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: İçine katılacaklar sizin damak zevkinize göre değişebilir. Kırmızı biber yerine yeşil biber katabilirsiniz. 
Kuşbaşı et isterseniz katmayabilirsiniz. Kekik etlere çok yakışır. Kekik katabilirsiniz. 
Bu güzel yemek tarifi için Gülhan'a çok teşekkür ediyorum.

Pazar, Nisan 02, 2017

Damla Sakızlı Hünkar Muhallebisi

Damla, sakızlı, hünkar, muhallebisi, sütlü, tatlı, fıstıklı, Muhallebi tarifi, sütlü tatlı tarifleri, Kişniş

Damla Sakızlı Hünkar Muhallebisi Tarifi

6-8 Kişilik
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 125 gram nişasta (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 4 yemek kaşığı  Antep fıstığı
  • 3 gram damla sakızı (3 paket)
  • 1 su bardağı toz şeker
Süt, nişasta ve toz şekeri bir tencereye koyun. Damla sakızlarını havanda dövüp süte ekleyin. İyice karıştırın.
Ocağa alarak orta ateşte kaynamasını sağlayın. Kaynayınca ocağı kısıp 2 dakika pişirin.
Koyulaşıp yoğun bir kıvam alacaktır. Fıstıkların 1 kaşığını süslemek için ayırıp kalanını muhallebiye ekleyin. (Tane ekleyebileceğiniz gibi iri parçalar halinde de ekleyebilirsiniz)
Devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.
Pişen muhallebiyi servis tabaklarına veya 2 parmak kalınlığında bir şekil alacak kaba dökün.
Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis yapın. Üzerini ayırdığınız Antep fıstığını süsleyin.
Afiyet olsun.

NOT: Antep fıstığı yerine ceviz veya fındık koyabilirsiniz. İsterseniz sevdiğiniz bir meyve sosuyla veya çikolata sosuyla ikram edebilirsiniz.

Perşembe, Mart 30, 2017

KURU PATLICAN BİBER DOLMASI

kuru, patlıcan, biber, dolması, yemek, tarifi, nefis, zeytinyağlı
KURU PATLICAN BİBER DOLMASI:
6-8 kişilik
Malzemeler:
  • 2 ip kuru patlıcan
  • 1 ip kırmızı biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze nane (yada 1 yemek kaşığı kuru nane)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domatesin rendesi
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  1. Kuru patlıcan ve biberleri ipten çıkarın. Ayrı kaplara koyup, üzerini geçecek kadar sıcak su dökün.
  2. Kuru patlıcanı ocağa alıp, 5-6 dakika kaynatın ve aynı suyun içinde 1-2 saat yumuşaması için bekletin.
  3. Kırmızı biberi kaynatmadan sıcak su içinde 1-2 saat bekleyin.
  4. Kuru soğanı incecik yemeklik doğrayın. Maydanozu ve taze naneyi de incecik kıyın. Sarımsağı ezin. 
  5. Tüm malzemeleri karıştırarak içi hazırlayın.
  6. Yumuşayan patlıcan ve biberleri iç malzemeyle doldurun. Ağız kısmında 1-2 parmaklık boşluk kalacak şekilde doldurun.
  7. Tencereye birbirlerinin ağzını kapatacak şekilde sırt sırta dizin. Kırmızı biberler acıysa ve patlıcanların acı olmasını istemiyor iseniz, ayrı kaplarda pişirin.
  8. Dolmaların üstüne dağılmalarını önlemek için bir tabak kapatın. Hafifçe bastırın. Üstünü geçecek kadar su koyun. Tencerenin kapağını da kapatıp, kaynayınca ocağı kısın. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
  9. Kapattığınız kapağı alıp üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limon karışımını gezdirin. (bu isteğe bağlı)
  10. Dinlendirip servis edin.

Çarşamba, Mart 29, 2017

Haşhaşlı Portakal Soslu Revani

Haşhaşlı, Portakal, Soslu, Revani, Tatlı, Şerbetli, Kişniş, Kişniş Otu, Tarifleri,
Canım arkadaşım Gülhan'dan yine lezzetli bir tarif. Revaniyi haşhaşlı ve portakallı yapmış. Aslında ben de yeniden yapıp videosunu çekip sizlerle paylaşacaktım. Şimdilik kaldı ama yakın zamanda videosunu paylaşacağım.

Haşhaşlı Portakal Soslu Revani Tarifi

10 Kişilik
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu