Damla Sakızlı Hünkar Muhallebisi Tarifi
6-8 Kişilik
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 125 gram nişasta (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
- 3 gram damla sakızı (3 paket)
- 1 su bardağı toz şeker
Süt, nişasta ve toz şekeri bir tencereye koyun. Damla sakızlarını havanda dövüp süte ekleyin. İyice
karıştırın.
Ocağa alarak orta ateşte kaynamasını sağlayın. Kaynayınca ocağı kısıp 2 dakika pişirin.
Koyulaşıp yoğun bir kıvam alacaktır. Fıstıkların 1 kaşığını süslemek için ayırıp kalanını muhallebiye ekleyin. (Tane ekleyebileceğiniz gibi iri parçalar halinde de ekleyebilirsiniz)
Devamlı karıştırarak 5 dakika pişirin.
Pişen muhallebiyi servis tabaklarına veya 2 parmak kalınlığında bir şekil alacak kaba dökün.
Soğuyan muhallebiyi dilimleyerek servis yapın. Üzerini ayırdığınız Antep fıstığını süsleyin.
Afiyet olsun.
NOT: Antep fıstığı yerine ceviz veya fındık koyabilirsiniz. İsterseniz sevdiğiniz bir meyve sosuyla veya çikolata sosuyla ikram edebilirsiniz.