/ Kişniş Otu

Cuma, Mayıs 05, 2017

MISIR UNU HELVASI

Helva, helva tarifi, mısır unu, tatlı tarifleri, şerbetli tatlı, glütensiz,

Helva Türk milleti olarak çok sevdiğimiz bir tatlı. Tabi benim de en sevdiklerim arasında. Favorim un helvası. Hele ki annem yapmışsa tadına doyum olmaz. 
Blogumda un helvası ve irmik helvasının tarifi vardı. Geçen mısır unu helvasını görünce hemen mutfağa koştum. Hemencecik yaptım. Sonrada annemgilde keyifle yedik. Herkesin çok beğendiği bu  sizlerle paylaşmak istedim. Videosunu hazırlıyorum. Yarın da onu eklerim.

Çarşamba, Nisan 26, 2017

GLÜTENSİZ UNLU CUPCAKE

Glütensiz, glutensiz un, cupcake, cupcake tarifleri, kek tarifleri, kek,Glütensiz tarifler,  pasta
Gülhan'cığımdan yine harika bir tarif daha. "Glütensiz" "cupcake" ler yapmış Bir güzelde süslemiş. Çok beğendim. Sizlerle paylaşmak istedim. İşte tarifi:

Pazar, Nisan 23, 2017

MUZLU KEK

Tarifi, Kek tarifi, Muzlu kek tarifi, Tarifler, Kek, Damla çikolata, Pasta
"MUZLU KEK"
10 kişilik
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tereyağı sıvı yağ karışımı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 su bardağından 2 parmak az un
  • 2 adet büyük muz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Perşembe, Nisan 20, 2017

FIRINDA TAVUK BAGET

Fırında, Tavuk, Baget,  Tarifi, Yemek, Kişniş Otu, Lezzetli,
FIRINDA TAVUK BAGET
4-6 kişilik
Malzemeler:
  • 10-12 adet tavuk baget
  • 6 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Salı, Nisan 18, 2017

KESTANE ŞEKERİ PÜRELİ ÇİKOLATALI PASTA

KESTANE ŞEKERİ PÜRELİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Malzemeler:
  • Sade pasta tabanı (2 li)
  • 300 gram kadar kestane şekeri
  • 1 kutu 200 ml krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 çay bardağı süt
  • 2-3 adet kestane şekeri (süslemek için)
Kestane şekerlerini kremanın yarısını ve sütün yarısını  blenderdan geçirerek pürüzsüz bir krema hazırlayın.
Pasta tabanını servis tabağına alın.
Kalan sütün birazıyla ıslatın.
Püreyi üzerine yayın.
Diğer pastayı üstüne kapatın.
Yine sütle ıslatın.
Çikolatalı ganajı yapmak için kalan kremayı ve parçaladığınız çikolatayı kaynatmadan hafifçe ısıtıp eritin.
Pastanı üstüne dökerek yayın.
Kestane şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun.

Cumartesi, Nisan 15, 2017

ŞEKERSİZ İNCİR TATLISI

şekersiz, incir, tatlısı, pratik, lezzetli, nefis, kolay, kişniş, otu, Glütensiz, karatay, beslenme, diyeti,
Kolay, lezzetli ve şekersiz, sağlıklı bir tatlı arıyorsanız, İncir tatlısı tam sizlik. Hiç şeker katmadan yapıyorsunuz. Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği bir tatlı. Sizlere de öneriyorum.
İNCİR TATLISI
4-5 Kişilik
Malzemeler:
  • 16 adet kuru incir
  • 16 adet adet ceviz içi
  • 1/2 su bardağı süt
Kuru incirleri 10 dakika kadar ılık suda bekletin. Yumuşayınca saplarını kesip, içini hafifçe oyun.
Cevizi içini iri parçalara bölün. İncirlerin içine yerleştirin. (Tam da koyabilirsiniz.)
Bir tencereye dizin. Üzerine süt dökün. Ocağa koyun. Kaynamaya başladığı an ateşi kapatın. Kapağını örtüp 2-3 saat sütte bekletin.
Soğumuş tatlıyı isterseniz süt kaymağı ile veya sade servis edin.
NOT: Tatlıyı süt yerine su ile de yapabilirsiniz. O zaman kaynadıktan sonra 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Sütle kaynatabilirsiniz ama süt bir süre sonra incirin üzerine yapışıyor. Lezzette bir sorun yok ama görsel olarak hoş olmuyor. (Başıma geldiği için biliyorum) 
O yüzden kaynar sütte bekletmeniz yeterli olacaktır.