Çarşamba, Ağustos 23, 2017

ÇİKOLATALI TART TARİFİ

Milföy, Labne, Peyniri, Çikolata, Bitter, Sütlü, Krema,Tart, Çikolatalı,tarifi
 Milföy hamuru her zaman için kurtarıcı malzemem olmuştur. Bence her buzdolabının bir köşesine birkaç tane saklamak lazım. Acil bir şeyler yapmak gerektiğinde zamandan tasarruf ediyorsunuz. Hem zaten çok ta lezzetli oluyor. Çıtır çıtır lezzetli tatlılar tuzlular yarım saatte sofrada yerini alıyor.
Şimdi vereceğim tarifte keyifle yapacağınız milföylü bir tarif. İçinde ve serviste kullandığım çikolatalı ve labneli kremalar çok çok lezzetli. İsterseniz milföy yerine "tart" hamuru yapıp öyle de hazırlayabilirsiniz.

Pazar, Ağustos 20, 2017

Kurban Bayramında Alınabilecek En Güzel Hediye

Kurban Bayramı’nda sevdiklerinizi ziyaret ederken, yıllar boyunca kullanabilecekleri pratik bir hediye de vermeye ne dersiniz? Yalnız uyarayım; bu hediye o kadar güzel ve kullanışlı ki, kendinize saklamak isteyebilirsiniz! Derin dondurucular son derece faydalı cihazlar ve özellikle Kurban Bayramı gibi dönemlerde büyük bir sorunu çözüyorlar: Uzun süreli gıda depolama. Geçen bayram bir derin dondurucu kullanmanın ne denli önemli olduğunu anladım, zira etlerimin çoğunu (bozulmasınlar diye) hemen tüketmek, tüketemediklerimi de dağıtmak zorunda kaldım. Buzdolapları uzun süreli gıda depolamak için uygun bir çözüm değil, en fazla bir hafta içinde et tüm tazeliğini yitiriyor, hatta bozulmaya başlıyor.
dondurucu, uğur, hediye,
Derin dondurucular ile böyle tanıştım ve uzun bir araştırmadan sonra, tercihimi yatay derin dondurucu modellerinden yana kullandım. Yatay olmaları kapaklarının üst kısımda olması anlamına geliyor. Bu tasarım son derece kullanışlı ve pratik: Muazzam bir kullanım rahatlığı ve depolama alanı yaratıyor. Marka konusunda seçim yaparken hiç tereddüt etmedim ve Uğur Soğutma markasını seçtim. Türkiye’nin ilk ve en büyük derin dondurucu üreticisi olan Uğur Soğutma, 63 yıldan bu yana piyasadaki en kaliteli ve en sağlam derin dondurucuları üretiyor. Renk konusunda beyaz ile sınırlı olduğumu düşünüyordum ancak şaşırtıcı bir şekilde çok sayıda renk seçeneğim olduğunu fark ettim. UED 210 A++ isimli model, birden fazla renk seçeneği içeriyor ve ben en çok mor ile gümüş renklerini beğendim. Açıkçası halen karar vermiş değilim ama mor rengi seçecek gibiyim – çok şık duruyor!

Cumartesi, Ağustos 19, 2017

"BİBERLİ OMLET TARİFİ"


BİBERLİ OMLET NASIL YAPILIR:

Omlet deyip geçmeyin. Tek başına doyurucu yemek olabilecek kadar lezzetli ve içinde bir çok malzeme barındıran bir yemek. Sadesi, peynirlisi, sebzelisi, patateslisi, pastırmalısı veya sucuklusu yani kısaca canınız ne çektiyse içine koyarak yapabilirsiniz. Bugün verdiğim tarifte biberli omlet yapıyorum. Umarım videomu beğenirsiniz.

Cuma, Ağustos 18, 2017

PEYNİRLİ SUFLE

Sufle, Sufle tarifi, Tarifi, Peynirli, Nefis, Lezzetli, Kolay, Kişniş Otu
Dün İnstagram sayfamda yapılışından bir bölümü paylaşıp ne yaptığımı sorduğum ve bilenler arasında çekiliş yaptığım lezzetli suflenin tarifini paylaşmak istiyorum. 2 aşamadan oluşan güzel bir peynirli sufle. Umarım beğenir ve yaparsınız. "Sufle" hakkında şöyle bir püf noktası vereceğim. Sufleler ister tatlı ister tuzlu yapın. Yapıldığı anda tüketilmesi gereken bir lezzet. Çünkü fırında ne kadar kabarıp puf puf olsa da çıkardığınız anda neredeyse 5-6 dakika içinde sönüyor. Kabarıklığından eser kalmıyor. O yüzden servis edeceğiniz en yakın zamanda yapın diyeceğim.

Perşembe, Ağustos 17, 2017

KIRMIZI ERİKLİ MEYVE KOKTEYLİ

Kokteyl, kırmızı erik, tarifler, meyve, meyve kokteyli, meyve suyu, ikram, zencefil, mürdüm eriği,

KIRMIZI ERİKLİ MEYVE KOKTEYLİ

4 Kişilik

Malzemeler:

  • 1 kg. kırmızı erik veya mürdüm eriği
  • 2-3 yeşil elma
  • 1 çay kaşığı kadar taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
Kırmızı eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Elmaları dilimleyip çekirdek kısmını temizleyin. Katı meyve sıkacağında meyveleri sıkın. Taze zencefili de rendeleyip tadına bakın. Eğer ekşiyse ihtiyaç duyarsanız balı ekleyip karıştırın. Soğuk servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: Taze zencefil yerine toz zencefil katabilirsiniz. Yarım çay kaşığı katın. Bal söylediğim gibi isteğe bağlı. Kırmızı veya "mürdüm eriği" ile yapın. Yeşil elma yerine kırmızı sulu elmalardan da kullanabilirsiniz.

Salı, Ağustos 15, 2017

KUYMAK "MIHLAMA" TARİFİ

KUYMAK NASIL YAPILIR?

Karadeniz bölgesinin bu meşhur yemeğini yıllar evvel işim gereği Trabzon'da yaşamaya başlayınca tanımıştım. O günden beri çok severim. İçindeki sünen yöresel peynirinden olsa gerek bir başka lezzette bir şey. İster kahvaltıda isterseniz tek başına yemek olarak yiyin doyuruculuğuna ve lezzetine şaşıracaksınız.

Pazar, Ağustos 06, 2017

LİMONLU SORBE

Sorbe, Sorbe tarifi, Tarifi, Limonlu tarifler,İkram, tatlı
Ve bu haftaki Limonlu Tariflerin sonuncusu olan Limonlu Sorbeyi sizlerle paylaşıyorum. Yarın bir terslik olmazsa 1 haftalığına yurt dışına bir gezi programı yaptık. Kızımla birlikte Brüksel ve Amsterdam'a gidiyoruz. İstanbul'un yapış yapış sıcak ve nemli havasından sonra oralarda havanın 21 derecelerde olduğunu öğrenince bir oh çektim. Hayatım boyunca sıcak sevmeyen birisi olarak çok keyif alacağıma eminim. Yani umarım :)
Neyse gelelim tarifime. Biliyorsunuz Sorbe bir nevi buzlu şekerli, meyve sulu bir dondurma. Sütsüz yapılıyor. Meyve suyu veya meyve püresi ile hazırlayıp, dondurup sonra kazıyarak havalandırdığınız kabarttığınız tatlıyı afiyetle yiyorsunuz.

LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK

tavuk, tarifler, limonlu, sarımsaklı, etli, değişik, glütensiz, yemek, ana,
Limonlu tarifler haftasında denediğim  bu tavuğun lezzetine bayıldım. Limonun bu kadar yakışacağını düşünmemiştim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
LİMONLU SARIMSAKLI "TAVUK"
4 kişilik
Malzemeler:
  • 300 gram kadar tavuk göğüs eti
  • 4 diş sarımsak
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber (paprika)
  • 1 limonun suyu
  • Çeyrek maydanozun yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Cumartesi, Ağustos 05, 2017

Tavuklu Sebzeli Siyez Bulgur Pilavı

bulgur, siyez, siyez bulguru, bulgur pilavı, sebzeli pilav, tavuklu pilav, pilav tarifleri, Kişniş
Siyez bulgurunu bu sene duydum. Daha evvel Marketlerde de görmemiştim. Belki de vardı ama ben fark etmemiş olabilirim. Geçenler de bir paket alıp denemeye karar verdim. Bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim. Nefis bir pilav oldu. 
Paketi neredeyse bitirdim. Belki aldığım markadan belki de bu bulgura özgü bir şey şu anda bilemiyorum. İçindeki yabancı maddeleri ayıkladığım halde, yerken ağzımıza sert bir şeyler geliyor. Başka bir marka daha alıp onu da deneyeceğim. Sonra sonucu sizlerle paylaşacağım.