Çarşamba, Ekim 28, 2020

KREMALI KARNABAHAR ÇORBASI

 Kesinlikle nefis bir çorba. Karnabahar sevmeyenlerin bile kase kase içeceğini garanti ederim. Yapması kolay, hem besleyici hem lezzetli bu güzel çorba, özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak. İşte malzemeler ve tarifi. Tarifini isterseniz aşağıya yazacağım oradan isterseniz videosunu ekleyeceğim, oradan seyrederek alabilirsiniz.

Karnabahar Çorbası Tarifi:

5-6 kişilik

  • 5-6 parça çiçek karnabahar
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 6-7 dal dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Sebzeleri rendeleyin. (Blendırdan geçirerek pürüzsüz bir çorba yapacaksanız iri parçalar halinde doğrayabilirsiniz)

Tencereye yağı koyun eriyince soğanı ekleyin. Biraz kavurun.

Unu ekleyin. Onu da biraz kavurup tüm sebzeleri katın. Bir kaç karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu ekleyin.

Tuz ve karabiberi katıp tatlandırdıktan sonra iyice karıştırarak unun topaklanmamasını sağlayın.

Kaynamaya başlayında ocağı kısıp sebzeler pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Eğer sebzeleri iri parçalar halinde kattıysanız bu aşamada blendırdan geçirin)

Kremayı ekleyin. Karıştırarak iyice çorbaya karışmasını sağlayın. Kaynamaya başladığı zaman çorba hazır ateşi kapatabilirsiniz.

Dereotunu ister servis sırasında isterseniz ateşi kapattıktan sonra katın.

Afiyet olsun.

Pazartesi, Ekim 05, 2020

Mis Gibi Limon Aromalı Limonlu Kurabiye

Limonlu Kurabiye Tarifi /Limonlu Tarifler /Tatlı Tarifleri
Kolayca yapabileceğiniz çok lezzetli bir kurabiye. İçine kattığım bolca limon kabuğu rendesi harika bir aroma verdi.

Kurabiyenin videosunu da çektim. İsterseniz videoyu seyredebilir ve YouTube kanalıma destek verebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Limonlu Kurabiye 20 adet Malzemeleri;
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un (320 gram)
  • 4 limonun kabuğunun rendesi
  • 1/2 limonun suyu (4 yemek kaşığı)
  • 1/2 paket kabartma tozu
Yoğurma kabına tereyağını, yumurtayı, toz şekeri koyup karıştırın.
Limon suyu ve limon kabuğu rendesini katın.
Diğer malzemeleri de ekledikten sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun.
Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
İsterseniz üzerine şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 22-25 dakika pişirin.
Soğuyunca tepsiden çıkarın.
Afiyet olsun.

Perşembe, Eylül 10, 2020

Nedir Bu Açık Süt Modası?

Erken uyumayı deniyorum bir süredir. E tabi vücut alışmış geç saate, hemen uyum sağlayamadı. Ben de bu yüzden tıpkı çocukluğumdaki gibi ballı süt içmeye başladım. Normalde çok fazla süt içme alışkanlığım yoktu. Halbuki severim de. Neyse işte her akşam süt içmeye başlayınca haliyle markette de alışveriş sepetime daha fazla süt eklemeye başladım. 



Tam da bununla ilgili bir hikaye anlatacağım size…
Dün markette yine süt reyonunda seçim yapmaya çalışırken yakınımda bir kadın belirdi ve kınayan gözlerle bir bana, bir de elimdeki ambalajlı süte baktı. Ben de dayanamam böyle durumlarda, hemen bir sıkıntı mı var diye sordum. Meğer hanımefendi kutu süt almama takılmış.  Doğal ve organik sütler açıkta satılırken, neden marketten kutu süt aldığımı sordu. Sağlığımız konusunda bu kadar hassasken; ben de ambalajlı ve açık sütler hakkında bildiklerimi tek tek açıklamak istedim. 

1- Açık sütler doğal ve organik değildir. Organik sertifikası olmayan hiçbir gıda için organik diyemeyiz.
Piyasada çeşitli markalarla satılan açık sütler var. Bunlar hangi denetimlerden geçiyor, hangi koşullarda üretiliyor bilmiyoruz. Çünkü açıkta satılan sütler denetlenmeyen kayıt dışı sütler. Kaynağını bilmediğiniz, denetimden geçmeyen bir süte doğal denilemez.
2- Ambalajlı sütler katkı maddesi eklenmeden kutulandığından sağlıklıdır.Çiğ sütler tüm dünyada ambalajlanmadan önce ısıl işlemden geçirilir. Böylece insanlarda ciddi hastalık riski oluşturabilecek etkenler sütten tamamen uzaklaştırılır. Açıkta satılan sütler herhangi bir işlemden geçmediği için bu ciddi sağlık riski her zaman var.  
3- Çiğ olarak tüketime sunulan açık sütlerde soğuk zincir sağlanamadığından, tüketiciye ulaşana kadar geçen taşıma sürecinde bakteriler çoğalır.
4- Açık sütler alındıktan sonra evde uzun süre kaynatılır. Bu kaynatma esnasında vitamin ve besin kaybı yaşanır. 



Ben tabii ayaküstü kısaca tüm süreci anlattım hanımefendiye. Ki bunları bilmek için uzman olmaya gerek olmadığını, kısa bir araştırmayla ve biraz daha bilinçlenerek bu bilgilere kolayca ulaşabileceğini vurguladım. Ön yargıları kırıldı ve konuşmanın sonunda bana hak verdi. Söylediklerim hanımefendide ne kadar etkili olmuştur, açık süt alma alışkanlığından vazgeçebilir mi bilmiyorum ama en azından bir kişiye daha, doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdiğim ve sağlık gibi önemli bir konuda bu yanlışların ne tür tehlikeler barındırdığını anlattığım için mutluyum. Bir yandan da insanlara, araştırmadan etmeden körü körüne bir şeylere inandıkları için de kızıyorum.  Tüm dünyada olduğu gibi, ısıl işlemden geçen ve besin kaybına uğramayan kutu sütlerden güvenle tüketmek varken, macera aramak neden gerçekten anlamıyorum. 
Siz siz olun, bilmediğiniz sütleri kullanmayın. Güvenli ve denetimli, ambalajlı sütün rahatlığını bırakıp macera aramayın. Benden söylemesi. 
 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Pazar, Eylül 06, 2020

KIRMIZI BİBER ÇORBASI TARİFİ

Çorba tarifleri, videolu tarifler ve kırmızı biberli çorba
Çorbaları seviyorum ve bu çorbayı da sevdim. Hem yaz çorbası çünkü taze mis kokulu domatesler ve yine canlı kırmızı ve etli kapya biberler yazın mis kokularıyla harika bir çorba ortaya çıkarıyor. 
Daha öncede kırmızı biberli bir çorba tarifi vermiştim. Onda tavuk suyu ve tavuk eti vardı. Bu çorbada et yok ama isterseniz et suyu veya et koyabilirsiniz. Evet tarife geçiyorum.
Kırmızı Biber Çorbası Nasıl Yapılır?
5-6 kişilik
Malzemeler:
  • 5 adet kırmızı biber (kapya biber)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Sosu İçin:
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
Kırmızı biberleri fırının ızgara kısmında en yüksek derecede 15 dakika kadar közleyin.
Biberlerin kabukları kararıp yanana kadar pişirin.
Soğuyunca kabuklarını soyun ve küçük doğrayın.
Kuru soğanı da küçük küpler halinde doğrayın.
Domatesleri rendeleyin. Sarımsağı rendeleyin.
Tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyin.
Eriyince kuru soğanı ve sarımsağı ekleyin bir kaç dakika kavurun.
Unu ekleyin. Karıştırarak 1-2 dakika kavurun.
Domates rendesini biberleri ekleyin.
5 su bardağı suyu katın. Topaklanmaması için  kaynayana kadar devamlı karıştırın.
Tuz,karabiber,kırmızı pul biberi ekleyip 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Blendırdan geçirin. (isteğe bağlıdır. İsterseniz az geçirin veya hiç geçirmeyip taneli çorba yapın)
Sos için sıvı yağ, tereyağı ve naneyi 1 dakikalığına pişirin.
İster servis sırasında isterseniz hemen çorbaya dökün.
Afiyet olsun.

Pazartesi, Ağustos 24, 2020

KAHVALTILIK CEVİZLİ SALÇA

cevizli salça,kahvaltılık sos,Nefis tarifler, kişniş otu, videolu tarifler
Kahvaltı benim favori öğünüm ve bu asla değişmeyecek. Kahvaltıyı hazırlamaya başladığım anda değişik ne yapabilirim diye düşünceler kafamda gider gelir. Çünkü standart malzemelerim peynir, domates, zeytin ve yumurtanın yanına mutlaka değişik bir lezzet koyarım. Beni çok mutlu eden ve güne keyifle başlamamı sağlayan işte budur.
Bugünde güzel ve değişik bir tarif vereceğim. Aslında bolca ekmek yediriyor. Habire ekmeğe sürüp yemek istiyorsunuz. Yani her zaman yapılmadığı için arada bu kadarcık ekmekte yenilir. İşte tarifim;
KAHVALTILIK CEVİZLİ SALÇA TARİFİ
Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (acı tatlı isteğe bağlı)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Sıvı yağı tavaya koyun ve ısıtın.

Salçaları ekleyin. Sadece 1 dakika karıştırarak pişirin. 
Ateşi kapatıp ceviz içi ve kekiği ekleyin.
Lezzetli kahvaltılığımız hazır.
Afiyet olsun.

Perşembe, Temmuz 30, 2020

FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

Fındıklı kurabiye nasıl yapılır / kurabiye çeşitleri / Kolay tarifler / Kişniş otu / çay saati
Aslında, özellikle yaz aylarında sütlü ve meyveli tatlıları yapmayı çok severim. Ama bu sefer bende  bir terslik oldu. Habire kurabiye yapmak istiyorum. Evde de çok fazla kimse olmadığından dondurucuya atıyorum. Sonra da her çay demlediğimde yanına 1-2 tane çıkarıp şımardıkça şımarıyorum. Hakikaten çok güzel oluyor. Keyiflendiriyor beni. Şu berbat günlerde modum o kadar düşmüş durumda ki biraz keyiflenmeye ihtiyacım var.
Şimdi tarifini vereceğim kurabiyeyi önceki hafta yapmıştım. Bu hafta içinde yeni bir tarifi gözüme kestirdim ve kendimle mücadele halindeyim. Yapsam mı yapmasam mı ama cevabı şimdiden biliyorum.Kesin yapacağım :)
Öncelikle söylemeliyim ki çok lezzetli bir kurabiye. içine fındık kattım. evde ceviz içi ve fındık içi vardı. Fındık ve kuru üzüm güzel yakışıyor ikisini katıp yaparım dedim ama kuru üzüm maalesef yenmiş. O yüzden sadece fındıklı oldu. 
Yine videolu tarifi de var. Eğer videoyu izleyerek destek olursanız çok sevinirim. 

Cumartesi, Temmuz 18, 2020

TAVUKLU KAĞIT KEBABI

Tavuklu kağıt kebabı nasıl yapılır- fırın yemekleri, tavuk yemekleri, glutensiz tarifler
Evdeki malzemelerle yapabileceğiniz çok basit ama çok lezzetli bir yemek tarifi vereceğim.
Malzeme seçenekleri çok fazla. Ana malzememiz tavuk. Diğer malzemeler evde bulunan sebzelere göre değiştirebileceğiniz malzemeler. Mesela ben bezelye ve kabak vardı. Onları kullandım. Ama patlıcan da çok güzel yakışır. Yine kuru soğan yerine arpacık soğan kullanabilirsiniz. Yeşil köy biberi yerine kırmızı kapya biber kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun diyorum.

Pazar, Haziran 21, 2020

PEYNİRLİ KİNOA SALATASI

Kinoalı Salata Nasıl Yapılır? Kinoalı Salata Tarifleri, Glutensiz tarifler, Sağlıklı tarifler

Peynirli Kinoa Salatası
4-6 Kişilik
Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı kinoa
  • 3 adet domates
  • 2 adet taze soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2-3 dal taze nane
  • 50 gram kadar beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Salata sosu malzemeleri:

  • 1/2 limonun suyu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Salı, Haziran 09, 2020

Meyveli Prenses Tatlısı

Prenses tatlısı nasıl yapılır, kolay tatlı tarifleri, sütlü tatlılar ve videolu tarifler, Kişniş otu
Yine dayanamadım irmikli bir tatlı yaptım. :) Hakikaten takıntılıyım. Tatlı olsun ama içinde irmik de olsun. Basit ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. O yüzden kesinlikle beğeneceğinizi biliyorum.
tatlının tarifini aşağıya yazacağım. YouTube kanalımda yayınladığım videosunu da ekleyeceğim. İkisinden de yararlanabilirsiniz.
Ama özellikle kanalıma davet ediyorum. Umarım davetimi kırmaz ve gelirsiniz. Gelmişken abone olup, zili aktif hale getirirseniz çok sevinirim. Yorumlarınızı da esirgemeyin lütfen :)

Cuma, Mayıs 22, 2020

Minik Mozaik Kurabiyeler

Kurabiye tarifi, Mozaik kurabiye tarifi, Nefis kurabiye tarifleri,Kisnisotu, çay saati
Çayın yanına şöyle minik kurabiye, bisküvi, gofret gibi şeyler ne güzel gider diyorsanız tam size göre bir kurabiye tarifim var.
Aslında normal ebatlarda da yapabileceğiniz ama benim minik  tercih ettiğim bu kurabiyeleri bir defada yapıp isterseniz bir kısmını pişirmeden dondurucuya koyabilirsiniz. İhtiyaç halinde önceden ısıtılmış fırında çözülmelerini beklemeden pişirerek afiyetle yiyebilirsiniz. İsterseniz pişirdikten sonra dondurabilirsiniz. O zamanda ihtiyaç halinde fırında 150 derece gibi düşük ısıda, 5-6 dakika tekrar pişiriyor gibi yapmanız kıtır kıtır kurabiyeler olmasını sağlayacaktır.
Kesinlikle önereceğim bir kurabiye umarım yaparsınız.

Çarşamba, Mayıs 13, 2020

KIYMALI PIRASA YEMEĞİ

Kıymalı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? / Kolay yemek tarifleri, Glutensiz tarifler, kişnişotu
Pırasa mutfağımızda her zaman bulunan ve keyifle yediğim bir sebze. Gerçi çocukluğumda işler bunun tam tersiydi. Hayatta sevmediğim ve yemediğim sebzelerden birisiydi. Diğeri de bamya idi. Anneme sırf bu sebzelerin yemeğini yapıyor diye her defasında kıyametler koparıp çok çektirmiştim. Canım annem huysuz kızından çok çekti. Şimdi ise ikisini de keyifle yiyorum ve seviyorum.
Pırasanın genelde zeytinyağlısını yaparım. Birde etlisini deneyim dedim. Gerçekten sizlere de önereceğim lezzette bir yemek oldu.
Aşağıda hem malzemeleri hemde videolu tarifini paylaştım. Videomu seyredip Youtube kanalım Şafaktan Kolay Tariflere destek verirseniz çok sevinirim.
Kıymalı Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Çarşamba, Mayıs 06, 2020

ETLİ BAKLA YEMEĞİ

etli bakla nasıl yapılır, Taze bakla yemeği ve bir çok sebze yemeği tarifi bloğumda sizleri bekliyor!
Bahar geldi. Tam bakla zamanı. Bakla pek fazla sevilmez ya da çok aranılan bir sebze değildir. Ama o kadar faydalı bir sebze ki bence kısa süreliğine merhaba dediği bu mevsimde bolca tüketelim diyeceğim.
Ben, genelde zeytinyağlısını yapar ve sarımsaklı yoğurt ile yerdim. Bu sefer etli yaptım. Gerçekten nefis ötesi oldu. Kesinlikle deneyin çok beğeneceksiniz.
Tarifime geçiyorum. Önce videosunu ekleyip altına da tarifini yazacağım. Umarım videosunu izleyerek YouTube kanalım olan Şafaktan Kolay Tariflere destek olursunuz. Abone olursanız çok sevindirirsiniz. 
ETLİ BAKLA YEMEĞİ TARİFİ

Cumartesi, Mayıs 02, 2020

CEVİZLİ PORTAKAL KABUKLU İRMİK HELVASI

İrmik helvası tarifi, Cevizli irmik helvası, Portakallı irmik helvası nasıl yapılır?
Korona günlerinde hayatın nasıl dayanılmaz hal aldığını hepimiz çok yakından biliyor ve yaşıyoruz. Evde kapalı kalmaktan, sevdiklerimizle olamamaktan kötü ne olabilir diye düşündüğümüz o kadar sık zamanlar oluyor ki. Bende bu şekilde düşünüp karalar bağlayıp bir depresyondan ötekine geçip dururken daha acı ve kötü şeyin sağlığından olmak veya sevdiğin insanları bir daha göremeyecek şekilde kaybetmek olduğunu yakın zamanda yaşayarak öğrendim.
Babam, kanser gibi bir illetten, 1 ay içinde gözümüzün önünde eriyerek göçüp gitti. Bir yandan dünyayı tepetaklak eden lanet bir virüsle uğraşırken bir yandan elimizden bir şey gelmeden çaresizce babamın ölmesini seyrettik. Ne kadar acı bir şeymiş.
Evet ölüm her canlının kaderinde yaşayacağı bir olay. Bundan kaçış yok. Ama yine de sevdiklerine, tanıdıklarına gelsin uğrasın istemiyorsun.
Duygularımı sizlerle paylaşmamın nedenine gelince, şimdi videosunu yayınlayarak tarifini vereceğim İrmik Helvasını babamın rahmetli oluşunun 7. gününde yaptık. Maalesef korona yüzünden evde izole olduğumuz için, komşu veya akraba kimseyi çağıramadık. Annem ve kız kardeşimle helvamızı kavurduk. Ben baki kalsın ve her zaman hatırlansın istedim ve videosunu çektim. Umarım beğenir ve babam ve tüm ölmüşlerimiz için dua edersiniz.

Çarşamba, Nisan 15, 2020

Pazı Kavurma


Pazıyı sever misiniz bilmiyorum.Ben çok severim. Bu kocaman yapraklı sebze, ister kavurması ister sarması ile gerçekten harika bir lezzete sahip. Bugün pazının çok kolay bir tarifini yaptım. Kavurması harika oluyor. O yüzden kavurarak videosunu sizlerle paylaştım. Etin yanına çok yakışıyor. Sarımsaklı yoğurtla harika oluyor. İsterseniz kavurup son aşamada içine bir kaç tane yumurta kırıp nefis ve doyurucu bir yemeğe çevirebilirsiniz. Mutlaka yapın diyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.
Yukarıda videosunu paylaştım. YouTube kanalımda yayınlamıştım. Şafaktan Kolay Tarifler kanalıma da beklerim. Abone olursanız çok sevinirim.
Ayrıca aşağıya malzemelerini ve yapılışını yazıyorum.
PAZI KAVURMA TARİFİ

Cumartesi, Mart 21, 2020

ALİ NAZİK TARİFİ

Ali Nazik Tarifi, Kebap Tarifleri ve kolay yemek tarifleri videolarıyla sizleri bekliyor!
Güneydoğunun meşhur kebaplarından Ali Nazik yemeğinin tarifini vermek istiyorum. Özellikle yazın patlıcanın en lezzetli olduğu zamanlarda kolayca yapabileceğiniz parmak yedirten bir yemektir kendileri :)
Ben de çok severim. Gerçekten çok lezzetli bir yemek. Yapımı da çok kolay olunca sık sık yapabilirsiniz. Videolu tarifini vereceğim. Altta da açıklamalı tarif yazacağım. Umarım videomu seyreder ve YouTube kanalıma abone olursunuz. Zili de aktif ederseniz yüklenen yeni videolarımdan hemen haberdar olursunuz. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?

Perşembe, Mart 12, 2020

Narenciye Reçeli Tarifi

Narenciye reçeli nasıl yapılır?, Reçel yapımı, Kahvaltılık tarifler
Reçel seviyorsanız, kışın en lezzetli ve bol C vitamini deposu meyveleri olan portakal, greyfurt ve limon ile harika bir Narenciye Reçeli yapabilirsiniz.
Ben sizin için yaptım. Lezzetine doyamadığım gibi güneşi hatırlatan rengine de bayıldım. Şimdiye kadar portakal kabuğu reçeli yapmışlığım vardı. Bu reçeli ilk defa yaptım. Kesinlikle denemenizi isterim.
Sizin için videolu yapımını aşağıda paylaşacağım. Ayrıca ayrıntılı anlatımını da yazacağım. Umarım videomu seyrederek YouTube kanalım olan Şafaktan Kolay Tarifler e destek olursunuz. Şimdiden teşekkürler :)

Perşembe, Mart 05, 2020

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

Lezzetli ve çok kolay bir salata tarifi. Meze olarak ta ikram edebilirsiniz. Havucun yararları düşünüldüğünde sofralarınızdan kesinlikle eksik etmeyin diyeceğim çok lezzetli bir havuçlu tarif.
Videolu tarifi ile birlikte, aşağıya açıklamalı tarifini yazacağım.
Kesinlikle tavsiye ediyorum yapın ve keyifle yiyin.
Havuç Tarator Nasıl Yapılır?
3-4 kişilik
Havuç tarator nasıl yapılır, Havuçlu tarifler, Yoğurtlu Havuç Salatası, glutensiz tarifler,
  • 3 iri boy havuç (4 te olabilir)
  • 3 yemek kaşığı normal veya süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 adet ceviz içi
  • 1 diş sarımsak

Havuçları rendeleyin.
Tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısınınca havuçları ve 1/2 çay kaşığından az tuz ilave edin.
Karıştırarak 5-6 dakika soteleyin.
Ateşi söndürüp ılımaya bırakın.
Yoğurdu bir kaba alın. ezilmiş sarımsağı ekleyin. 1/2 çay kaşığından az tuz ekleyin.
Havucu katın.
Ezilmiş cevizi katıp karıştırın.
Havuç tarator hazır.
Afiyet olsun.
NOT: Normal yoğurt katacaksanız önceden bir kaba koyun. Bekledikçe suyu çıkacaktır. Suyunu süzün. 
Süzme yoğurt kullanacaksanız çok katı ise 2-3 yemek kaşığı su ekleyerek biraz yumuşatın.

Salı, Şubat 18, 2020

HAVUÇLU MOZAİK PASTASI

Pasta tarifleri, Tatlı Tarifleri, Havuçlu Mozaik tatlısı,Mozaik tatlısı nasıl yapılır,
En sevdiğim ve en kolay tariflerden birisi. Havuç o kadar çok yakışıyor ki. Gerçi bu pastayı elma, ayva ve bal kabağı ile de yapmışlığım var. Bal kabağı nefis oluyor. Yani istediğiniz sevdiğiniz bir meyve ile yapabilirsiniz. 
Videolu tarifini YouTube kanalım olan Şafaktan Kolay Tarifler kanalıma ekledim. Tabi buraya da koyacağım. Diğer videolarım için kanalıma beklerim. Abone olursanız çok sevinirim.Evet artık tarife geçeyim.

Pazar, Ocak 19, 2020

Kakaolu Minik Kurabiye Tarifi

Kişniş otu, minik kurabiye,lokmalık kurabiye tarifi, tarifler, kolay tarifler
Un kurabiyesi lezzetinde ağızda dağılan lokmalık kurabiyeler yaptım. Tarifin yarısı ile denedim. Çok bereketli 70-75 adet çıktı. İster çayın, ister kahvenin yanına veya çocuklarınıza sütün yanında ikram edebileceğiniz harika kakaolu kurabiyeler. Birazını pişirmeden dondurucuya koydum. İhtiyaç halinde hemen çıkarıp pişirebileceğiniz kolay kurabiyeler.
Videolu tarifi aşağıya ekledim. İster oradan seyrederek YouTube kanalıma destek olun ki bu beni çok sevindirir :)
İsterseniz video seyretmek istemeyenler için malzemeleri ve tarifi aşağıya yazacağım. Oradan öğrenebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pazartesi, Ocak 06, 2020

TAVUKLU İSLİM KEBABI TARİFİ

İslim kebabı tarifi, islim kebabı nasıl yapılır, Kebap tarifleri, Kolay yemek tarifleri
Patlıcan yemeklerinin en güzellerinden birisi İslim Kebabıdır. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Hani parmaklarınızı yediren yemekler vardır ya işte onlardan birisi bence :) 
Orijinalı kırmızı etle yapılıyor. Daha sonra köfteli ve tavuklu yapılmaya da başlandı.
Ben hepsini çok severek yiyorum. Eğer şimdiye kadar hiç denemediyseniz şimdi tam zamanı. Deneyin ve kendiniz tadarak lezzetini onaylayın derim.
Ben hem video ile hemde aşağıya yazarak size bu güzel yemeğin tarifini veriyorum. Umarım yaparsınız.