4-6 kişilik
Malzemeler:
- 1 paket spagetti
- 6 adet orta boy domates
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı fesleğen veya 8-9 dal taze fesleğen
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 4 tepeleme yemek kaşığı rende kaşar peyniri
- 1,5 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber veya acı sos (isteğe bağlı)
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 500 gram donmuş veya konserve bezelye
- 1 çay bardağı su
Spagettiyi tuzlu suda biraz dişe gelecek şekilde yaklaşık 9 dakika pişirin.
Makarna pişerken bir tencereye sıvı yağı koyun. Isınınca sarımsağı ve salçayı katın. 1 dakika kadar kavurun. Domates rendesini ve bezelyeyi katın (Bezelyeyi konserve kullanacaksanız pişme süresinin 15. dakikasında katın. 5 dakika pişmesi yeterlidir) Tuzu ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Spagettiyi süzün. Domates sos pişince, makarnayı ekleyin. İyice karıştırın. 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın. Servis ederken kaşar serpiniz.
NOT: Domatesi bol olsun derseniz bir kaç tane daha rendeleyebilirsiniz. Acı isteğe bağlı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder