Haşhaşlı Portakal Soslu Revani / Kişniş Otu

Çarşamba, Mart 29, 2017

Haşhaşlı Portakal Soslu Revani

Haşhaşlı, Portakal, Soslu, Revani, Tatlı, Şerbetli, Kişniş, Kişniş Otu, Tarifleri,
Canım arkadaşım Gülhan'dan yine lezzetli bir tarif. Revaniyi haşhaşlı ve portakallı yapmış. Aslında ben de yeniden yapıp videosunu çekip sizlerle paylaşacaktım. Şimdilik kaldı ama yakın zamanda videosunu paylaşacağım.

Haşhaşlı Portakal Soslu Revani Tarifi

10 Kişilik
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Portakal Sosu İçin: (sos isteğe bağlı)

  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  1. Önce şerbeti yapın. Şeker ile suyu 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. Keki yapmak için toz şekeri ve yumurtayı çırpın. Diğer sıvı malzemeleri de ekleyin. Karıştırın. Kuru malzemeleri ilave edin. Tekrar karıştırıp, yağlanmış fırın kabına dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. (piştiğini anlamak için kekin orta kısmına temiz kuru bir bıçak sokun. Kuru çıkarsa pişmiştir)
  4. Soğuk şerbeti üstüne dökün. İyice çekmesi için bekleyin.
  5. Portakal sosunu yapmak için, tüm malzemeyi bir tencereye koyup iyice karıştırın. Pütürleri kalmayınca ocağa koyun ve kaynayınca ateşi kısıp 5-6 dakika pişirin. Ilıkken revaninin üstüne yayın.
  6. Ceviz, fındık, fıstık veya Hindistan cevizi gibi  malzemelerle süsleyin.
  7. Afiyet olsun.
NOT: İsterseniz portakal sosu kullanmadan sade yapabilirsiniz. Ya da krem şanti kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder