Canım arkadaşım Gülhan'dan yine lezzetli bir tarif. Revaniyi haşhaşlı ve portakallı yapmış. Aslında ben de yeniden yapıp videosunu çekip sizlerle paylaşacaktım. Şimdilik kaldı ama yakın zamanda videosunu paylaşacağım.
Malzemeler:
Haşhaşlı Portakal Soslu Revani Tarifi
10 KişilikMalzemeler:
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Portakal Sosu İçin: (sos isteğe bağlı)
- 3 su bardağı portakal suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- Önce şerbeti yapın. Şeker ile suyu 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Keki yapmak için toz şekeri ve yumurtayı çırpın. Diğer sıvı malzemeleri de ekleyin. Karıştırın. Kuru malzemeleri ilave edin. Tekrar karıştırıp, yağlanmış fırın kabına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. (piştiğini anlamak için kekin orta kısmına temiz kuru bir bıçak sokun. Kuru çıkarsa pişmiştir)
- Soğuk şerbeti üstüne dökün. İyice çekmesi için bekleyin.
- Portakal sosunu yapmak için, tüm malzemeyi bir tencereye koyup iyice karıştırın. Pütürleri kalmayınca ocağa koyun ve kaynayınca ateşi kısıp 5-6 dakika pişirin. Ilıkken revaninin üstüne yayın.
- Ceviz, fındık, fıstık veya Hindistan cevizi gibi malzemelerle süsleyin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder