Şekerpare Tarifi:
30 Adet
Malzemesi:
- 30 adet fındık veya badem
- 250 gr. margarin
- 1 su bardağı (6 tepeleme yemek kaşığı) pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un(24 tepeleme yemek kaşığı)
- Bir tutam tuz
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1/2 adet limon suyu
- Derin bir kapta, oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu krema kıvamına gelene kadar birbirine yedirin.
- Yumurtaları, elenmiş unu ve irmiği ilave ederek yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar tekrar yoğurun. Sonra üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.
- Bu arada şurubu hazırlamak için bir tencereye toz şeker ,su ve limon suyunu koyup 5-6 dk kaynatın ve ılınmaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, dinlenmiş hamurdan yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak aralıklı olarak yerleştirin.
- Bu hamurdan takriben 30 adet şekerpare çıkıyor.
- Hamurların orta yerine bastırarak bir çukur elde edin ve bir tane fındık yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcakken, ılık şerbeti şekerparelerin üstünde gezdirip çekmesini sağlayın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder