Sayfalar

7 Eylül 2012 Cuma

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI



TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ:
4-6 KİŞİLİK
Malzemeler:

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı  salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı su veya et suyu 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Havuç, patates, kuru soğan ve çarliston biberi küçük küpler şeklinde doğrayın. Tencereye yağı koyun. Eriyince kıymayı ilave edip kavurun. Kuru soğanı, biberi ve havucu katın. Biraz daha kavurun. Sonra patatesleri ve salçayı ve domatesi ilave edip bir iki kere karıştırdıktan sonra suyu katın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Tuzu ve karabiberi katarak çorbayı tatlandırın. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra havuçların pişip pişmediğini kontrol edin ve yumuşadıysa tel şehriyeyi katıp karıştırın. 1 dakika kaynatın ve ateşi kapatın. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
NOT: Bu çorbayı arpa şehriyeli de yapabilirsiniz. Salça katmadan bol domatesli de yapabilirsiniz. Acı seviyorsanız kırmızı pul biber çok yakışıyor. Şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

  1. tel şehriye miktarı ne kadar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel bir soru :)) Çorbanın ana malzemesini yazmayı unutmamıştım ama düzenleme yaparken silmişim ve maalesef sildiğimi farketmemişim. Dikkatiniz için teşekkürler. Hemen yarım su bardağı olarak ekliyorum.

      Sil