Pazartesi, Kasım 18, 2013

TERBİYELİ KUZU GERDAN HAŞLAMA

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tarifi, Et Yemekleri, Haşlama Tarifi, Terbiye Tarifi, Kişniş Otu

TERBİYELİ KUZU GERDAN HAŞLAMA
6 kişilik
Malzemeler:
  • 6 adet kuzu gerdan
  • 6 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 6 orta boy kuru soğan veya 12 adet arpacık soğan
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su
  • Taze nane veya maydanoz (üzerine serpmek için)
Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım adet limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
Kuzu gerdanları yıkayın ve derin bir tencereye yerleştirin. Suyu ekleyin. Ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 15 dakika pişirin. 
Etler pişerken patateslerin ve soğanların kabuklarını soyun. Havuçları da kazıyın veya soyun. Patatesler ve soğanlar büyük boysa 2 ye bölün. Yoksa tam kalsınlar. Havuçları ise 2 ye bölün. 
15 dakikanın sonunda etlerin üstüne sebzeleri yerleştirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Tekrar kaynamaya başlayana kadar ateşi yükseğe getirin. Sonra kısın ve 20 dakika daha pişirin.
O sırada terbiyeyi hazırlayın. Sarımsakları ezin. Yumurta sarısına ekleyin. Limon suyunu da katıp iyice karıştırın. 20 dakikanın sonunda yemeğin suyundan bir kaç kaşık alarak terbiyeye katarak ılıklaştırdıktan sonra yemeğe ekleyin.
Tencereyi hafifçe sallayarak yada sebzeleri ezmeden karıştırarak terbiyenin yemeğin her yerine yayılmasını sağlayın. Kapağı açık olarak 5 dakika pişirin. Yemeğiniz hazır. Servis ederken isteğinize göre maydanoz veya nane serpebilirsiniz.
NOT: Öncelikle isterseniz haşlamayı terbiyesiz hazırlayabilirsiniz. Öylede çok lezzetli oluyor. Yine isterseniz terbiyesini yumurta sarısı katmadan hazırlayıp, o şekilde yapabilirsiniz.
 Her türlü çok lezzetli oluyor. Tuzunu yine standart kattım. İçinde patates olduğu için biraz daha tuz katabilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre ayarlayın. 

4 yorum:

  1. Mail adresinizi alabilir miyim, sitede göremedim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mail adresim safaktanavci@gmail.com. İlginize teşekkür ederim. Bana facebook'tan da ulaşabilirsiniz.

      Sil
  2. Yedi yıl sonra da güzel görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil