İşte ben de biraz da olsa sizlere kolaylık olması için doğrama şekillerini bir kaç fotoğrafla anlatmaya çalıştım.
PİYAZ DOĞRAMA:
Genelde soğan için geçerli bir doğrama şeklidir. Hatta aynı isimli salata dahi vardır. Kuru soğanı boylamasına 2 ye böldükten sonra kestiğiniz kısım tahtaya gelecek şekilde yerleştirip ince yarım halka şeklinde kesme işlemine piyaz denir.
HALKA DOĞRAMA:
Sebzenin kabuğu soyulduktan sonra yuvarlak dilimlenmesine halka doğrama veya dilimleme denir.
YARIM AY VE JÜLYEN DOĞRAMA:
Yuvarlak halka dilimlenen malzemenin, uzunlamasına ikiye bölünüp ince dilimlenmesine yarım ay doğrama ve malzemeleri ince uzun kesmeye ise jülyen doğrama denir.
YEMEKLİK DOĞRAMA:
Malzemeyi önce uzunlamasına şeritler halinde kesip, sonrasında incecik küp şeklinde küçük parçalar halinde doğramaya yemeklik doğrama denir.
KUŞBAŞI- KÜP DOĞRAMA:
Malzemenin, önce uzunlamasına doğranıp sonrasında (1,5 - 2 cm) ebatlarında yani iri küpler halinde doğranmasına denir.
VEREV DOĞRAMA:
Malzemeyi biraz eğik şekilde kesmeye verev doğrama denir.
PATLICANI ALACA SOYMAK:Patlıcanın kabuğunu 1-2 cm.eninde uzun bir şerit halinde kesin.
Aynı enlilikte bir sıra kabuk koyup tekrar soyun.
Bu şekilde devam edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder