Sayfalar

8 Kasım 2013 Cuma

ET SOTE

ET SOTE
4 kişilik
Malzemeler:
  • 700 gram kuzu veya dana eti
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet yeşil biber
  • 4 adet orta boy domates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul kırmızı biber
  • Maydanoz
Patlıcanları alaca soyun. Küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzün. Yıkayın ve hafifçe sıkarak fazla suyunu alın.
Yeşil biberleri, soğanı ve domatesi küçük küpler şeklinde doğrayın.
Tencereye sıvı yağı koyun. Isınınca etleri ve tereyağını ekleyin.
Etler kendi suyunu salıp geri çekene kadar kavurun. Eğer dana eti kullanıyorsanız bir çay bardağı su ekleyip 20-30 dakika kısık ateşte pişirin.
Kuzu eti kullanacaksanız çabuk piştiği için su ekleyip fazladan pişirmeye gerek yok.
Kavurduğunuz ete küçük doğradığınız biberi ve soğanı ekleyin. Renkleri değişene kadar, 5-6 dakika daha kavurun.
Domatesleri de ilave edip, ateşi kısın. Tuzunu ve baharatlarını da katın. 20 dakika pişirin.
Dibini tutmadığından emin olmak için arada kontrol edin. Eğer suyunu çektiyse 3-4 yemek kaşığı su ekleyerek etler ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. 
Servis ederken üzerine ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Afiyet olsun.
NOT: Yukarıda da bahsettiğim gibi dana eti kullanacaksanız, biraz daha pişirmeniz gerekiyor. 
O yüzden biraz kavurduktan sonra, 1 çay bardağı sıcak su ekleyerek, ateşi kısın. 
Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Koyun ve kuzu etinde bunu yapmanıza gerek yok. Çok çabuk pişiyor.

1 yorum: