Pazar günü börek yapmaya karar verdim. Ancak her zaman taze yufka aldığım yufkacı kapalı olunca, marketten pakette satılan yufkadan almak zorunda kaldım. Yufkaları açmaya çalıştıkça her yerinden parçalanmaya başladı. Sinir oldum. Mecburen yufkaları parçalamak zorunda kaldım. Ve öyle pişirdim. Güzel ve çok lezzetli bir börek oldu. Bence daha da kolay oldu. Değişik bir börek yapmak isterseniz denemenizi öneririm.
KOLAY BÖREK TARİFİ
4-8 KişilikMalzemeler:
- 4 adet yufka
- 100 gram tereyağı veya margarin
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peyniri
Tereyağını eritin ve ılıyıncaya kadar bekleyin. Beyaz peyniri ufalayın. Kaşar peynirini rendeleyin. Yufkaları küçük parçalar halinde parçalayın.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Ilıyan yağı derin bir kaba alın. Yoğurdu ve sütü ekleyin. Yumurtaları ekleyin. İyice çırpın. Beyaz peyniri ve kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Yufkaları da ekleyin ve iyice karıştırın. Yağladığınız fırın kabına boşaltın. Üzerini iyice düzeltin. Kalan kaşar rendesini üzerine yayın.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Servis edin.
NOT: Pofuduk yumuşacık bir börek oluyor. İsterseniz içine sosis veya sucuk gibi malzemeler de katabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder