KARNABAHAR ÇORBASI / Kişniş Otu

Salı, Kasım 05, 2013

KARNABAHAR ÇORBASI

KARNABAHAR ÇORBASI TARİFİ, KARNABAHAR, ÇORBA TARİFLERİ, SEBZE, KİŞNİŞKARNABAHAR ÇORBASI TARİFİ

6 Kişilik
Malzemeler:

  • Karnabahar (500 gram)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Karnabaharı yıkayın süzün ve rastgele doğrayın. (Daha sonra çorbayı blendırla püre haline getireceğimiz için çok küçük doğramaya gerek yok) Havucun kabuğunu soyup doğrayın.
Patatesin de kabuklarını soyup doğrayın. Kuru soğanı  yemeklik doğrayın. 
Bir tencereye sıvı yağı koyun ve ısınınca havucu ekleyip  kavurun. Sonra soğanı ekleyin kavurun.
Karnabaharı ve patatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun. Unu sebzelerin üzerine serpin.  Bir kaç kez karıştırdıktan sonra suyu  ve sütü ekleyin. Kaynayıncaya kadar yavaşça karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ateşi kısıp 25-30 dakika pişirin. Son 5 dakika kala tencereyi ateşin üzerinden kenara alın ve tuzu ve karabiberi ekleyin. Blendırla püre haline getirin. Tekrar ocağa alıp 5 dakika kadar pişirin.
Sos tenceresinde tereyağını eritin. Kırmızı biberi ekleyin. Kırmızı biberli sos hazırlayın. Servis sırasında üzerine dökün. Afiyet olsun.
NOT: Çorbayı isterseniz püre şeklinde yapmayabilirsiniz. O zaman sebzeleri doğrarken çok küçük küpler halinde doğrayın. Çorbayı o şekilde pişirin. 
Gayet güzel ve her zaman pişirdiğimiz sebzeli kış çorbası oluyor. Ayrıca çorba durdukça daha da yoğunlaşıyor. Çok yoğunlaşırsa çok az bir kaynar su ilavesi ile istediğiniz yoğunluğa getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder