Bugün sizlere evdeki herkesin çok severek yiyeceği, bir lezzet tarif edeceğim. İçinde ekmek var. Domates sosu, tereyağı, yoğurt ve çok lezzetli köfteler. Emin olun, çocuklarınız da dahil herkes çok sevecek. Ayrıca hem görünüm hem de lezzet açısından o kadar güzel ki davetlerinizde ana yemek olarak gönül rahatlığı ile sunabilirsiniz.
Yoğurtlu Köfte Kebabı Tarifi
4 kişilik
- 400 gr. kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- 5-6 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- sıvı yağ (kızartmak için)
- 2 adet büyük domates(400 gr)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 kase yoğurt
- Bayat ekmek veya pide
- 4-5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- kıyılmış maydanoz
Soğanları rendeleyin. Maydanozun sadece yapraklarını incecik kıyın. Sarımsakları ezin.
Derin bir kaba kıymayı koyun.
İçine rendelenmiş soğanı, yumurta, galeta unu, kimyon, tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyin.
İyice yoğurun. 10 dakika dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, işaret parmağınız kalınlığında ve onun 2 katı uzunluğunda ince uzun köfteler hazırlayın.
Bayat ekmek yada pideyi küçük lokmalık ebatlarda doğrayın.
200 dereceye ayarladığınız ısıtılmış fırında 5-6 dakika kıtırlaştırın.
Sosu hazırlamak için domatesi rendeleyin.
Bir küçük sos tenceresine sarımsakla birlikte rende domatesi koyun.
Tuz ve salça ilave edin. tereyağını ekleyin.
Koyulaşıp yoğun bir sos olana kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
Kaynarken üzerine kapak örtün. Sıcak sos sıçrayabiliyor.
Bir tavaya istediğiniz miktarda sıvı yağ koyun ve köfteleri kızartın.
Izgarada yapabilirsiniz. Piştikleri zaman uzunluklarının yarısı kadar olacaklardır. Servis tabağına tabanlık olarak ekmeklerden koyun.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı gezdirin. Çırparak krema kıvamına getirdiğiniz yoğurttan gezdirin.
Köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine domates sosundan gezdirin.
Maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.
Derin bir kaba kıymayı koyun.
İçine rendelenmiş soğanı, yumurta, galeta unu, kimyon, tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyin.
İyice yoğurun. 10 dakika dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, işaret parmağınız kalınlığında ve onun 2 katı uzunluğunda ince uzun köfteler hazırlayın.
Bayat ekmek yada pideyi küçük lokmalık ebatlarda doğrayın.
200 dereceye ayarladığınız ısıtılmış fırında 5-6 dakika kıtırlaştırın.
Sosu hazırlamak için domatesi rendeleyin.
Bir küçük sos tenceresine sarımsakla birlikte rende domatesi koyun.
Tuz ve salça ilave edin. tereyağını ekleyin.
Koyulaşıp yoğun bir sos olana kadar yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
Kaynarken üzerine kapak örtün. Sıcak sos sıçrayabiliyor.
Bir tavaya istediğiniz miktarda sıvı yağ koyun ve köfteleri kızartın.
Izgarada yapabilirsiniz. Piştikleri zaman uzunluklarının yarısı kadar olacaklardır. Servis tabağına tabanlık olarak ekmeklerden koyun.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı gezdirin. Çırparak krema kıvamına getirdiğiniz yoğurttan gezdirin.
Köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine domates sosundan gezdirin.
Maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.
NOT: Ortalama 30 adet köfte çıktı. Bu yemekte özellikle tereyağı miktarı sizin arzunuza kalmış. Yoğun tadını seviyorsanız daha çok gezdirebilirsiniz. Domates sosunda, ağzınıza domates parçacıkları gelmesini seviyorsanız, domatesin birini rende diğerini küçük parçalar halinde doğrayarak ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder