Mayonez ve Amerikan Salatası yapımı derken son aşamaya geldim. Dün akşam yaptığım kumpir o kadar güzel olmuştu ki. farkına varmadan kocaman kumpiri tek başıma bitirmişim. İnanın dışarıda yediğim kumpirlerden daha lezzetliydi. Bolca Amerikan salatası, biraz mısır, mantar, turşu yani bir kaç malzemeyle bile harikaydı.
KUMPİR TARİFİ:
Malzemeler:
Patatesi folyodan çıkarıp birazcık derin bir servis kabına alın. Ortasından uzunlamasına derin bir çizik atın. Sonra bir kaşık yardımıyla patatesi fazla parçalamadan oyuğu genişletecek şekilde içini ezin. Yalnız patatesin dış kabuğunu biraz kalın bırakın. Tıpkı bir çanak gibi.
Patates içine, sıcakken tereyağını, kaşar rendesini ve tuzu katıp, kaşar ve tereyağını iyice karıştırarak, püre haline getirin. Bu lezzetlendirilmiş patates çanağına, istediğiniz, evinizde bulunan, hoşunuza giden her şeyi koyun.
Yoğurtlu makarna, mayonez, amerikan salatası, turşu , mısır, zeytin çeşitleri, bezelye, mantar gibi malzemeleri yerleştirin. Üzerini ketçapla süsleyin. Afiyet olsun.
- 1 adet çok büyük patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı rende kaşar peyniri
- 2-3 yemek kaşığı amerikan salatası
- 2 kaşık konserve mısır
- 1-2 adet siyah ve yeşil zeytin
- 1 kaşık kornişon turşu
- Damak tadınıza göre seçeceğiniz malzemeler
- 1 çay kaşığı tuz
- ketçap
Patatesi folyodan çıkarıp birazcık derin bir servis kabına alın. Ortasından uzunlamasına derin bir çizik atın. Sonra bir kaşık yardımıyla patatesi fazla parçalamadan oyuğu genişletecek şekilde içini ezin. Yalnız patatesin dış kabuğunu biraz kalın bırakın. Tıpkı bir çanak gibi.
Patates içine, sıcakken tereyağını, kaşar rendesini ve tuzu katıp, kaşar ve tereyağını iyice karıştırarak, püre haline getirin. Bu lezzetlendirilmiş patates çanağına, istediğiniz, evinizde bulunan, hoşunuza giden her şeyi koyun.
Yoğurtlu makarna, mayonez, amerikan salatası, turşu , mısır, zeytin çeşitleri, bezelye, mantar gibi malzemeleri yerleştirin. Üzerini ketçapla süsleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder