MANTAR ÇORBASI TARİFİ:
4 KişilikMalzemeler:
- 1 paket kültür mantarı
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 su bardağı su veya et suyu
- 1 su bardağı süt(yarısını krema tercih edebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- karabiber
- isteğe göre kırmızı pul biber
Mantarları incecik ve küçük kıyın. Soğanı da incecik ve küçük küçük doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyup eritin. Önce soğanları katıp, renkleri dönene kadar kavurun. Sonra mantarları ilave edin. Birlikte kavurun. Unu katın. Devamlı karıştırarak yağa karışmasını sağlayın. 1-2 dakika kavurduktan sonra suyu ekleyin. Suyu eklerken unun topaklanmaması için devamlı karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın ve kaynayınca sütü ekleyin. Yine kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca tuzunu ve karabiberini katın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Son 5 dakikasında çorbanın yoğunluğuna bakın eğer çok koyu olmuşsa yarım su bardağı kaynar su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT: Not olarak ekleyebileceğim pek bir şey yok. Eğer mantar çorbasını kremalı sevenlerdenseniz o zaman 1 su bardağı sütün yarısını krema olarak değiştirip çorbaya katabilirsiniz. Sevgilerimle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder