Pazartesi, Temmuz 02, 2012

ELMALI TURTA

Elmalı tart tarifi, Elmalı tart nasıl yapılır. Elmalı tarifler. Kolay tarifler
Bugün sizlerle paylaşacağım tarif hakkında tek söyleyebileceğim kızımın çok sevdiği bir tarif olmasıdır. Ben şimdiye kadar bu turtayı  beğenmeyen kimse görmedim. Çünkü içinde birbiriyle çok iyi uyum sağlayan ve turtaya harika bir tat veren 3 malzeme var. Bunlar elma.  ceviz ve tarçın. Birbirlerine müthiş yakışıyorlar. Ayrıca sağlığımız için de çok yararlı yiyecekler. Merak edip yaptığınız takdirde ikram ettiğiniz konuklarınızın çok beğeneceğine ve hatta  tarifini isteyeceğine eminim.
Bu güzel tatlının videosunu da çektim. İsterseniz aşağıdaki videodan yapılışını izleyebilirsiniz. Ayrıca abone olursanız çok sevinirim.
ELMALI TURTA/ TART TARİFİ :
Malzemeler:
Hamuru için:
Elmalı tart tarifi, Elmalı tart nasıl yapılır. Elmalı tarifler. Kolay tarifler
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gr. margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi için:
  • 5 orta boy elma
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz 
Öncelikle iç malzemeyi hazırlamak için bir tencereye elmaları rendeleyin. 
Ocağa alın ve toz şekeri de ilave ederek 5-6 dk. pişirin. 
Sonra tarçını ve cevizi katın.
İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Eğer elmalar yeşil hafif mayhoş elma ise 5 yemek kaşığı şeker koyun.
Diğer tatlı elmalardan ise 4 yemek kaşığı yeterli olacaktır.
Diğer tarafta fırını 180 dereceye ayarlayın.
Derin bir kaba yumuşamış margarini alıp toz şekeri katın . 
Yumurtaları ilave edin ve elinizle toz şeker eriyip yağ ve yumurtayla özleşene kadar karıştırın. 
Sonra elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da katarak güzelce yoğurun. 
Sonra hamurun 1/3 nü koparın ve buzdolabında veya buzlukta 10 dakika kadar sertleşmesi için bekletin. Bu arada diğer hamurda dinlenmiş olur.
Yağladığınız bir fırın kabına veya borcama (benimki 26x26 cm. boyutunda kare bir borcam) dinlendirdiğiniz hamuru parmak uçlarınızla bastırarak eşit şekilde yayın.
Sonra üstüne elmalı iç malzemeyi yayın. 
Onun üstüne de buzlukta sertleştirdiğiniz hamuru bir rende yardımıyla her yerine gelecek şekilde rendeleyin. 
180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika yani üstü pembeleşene kadar pişirin. 
Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. merhabalar. tariflerinizi takip etmekte ve uygulamaktayım. bilinen şeyleri bile ufak nüanslarla süslemeniz çok dikkat çekici. verdiğiniz yalın sade ve ghüzel tarifler için çok teşekkür ederim. başarılarınızın devamını temenni eder. saygılarımı sunarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye hanım, çok teşekkür ediyorum. Umarım her zaman bizlerle olursunuz. Ayrıca sevdiğiniz, yapmaktan zevk aldığınız tarifleriniz varsa paylaşmanızdan mutluluk duyarım.

      Sil
  2. Desene Yasemin bayram etti yine:))Ellerine sağlık!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. En son oleyyy diye bağırıyordu :))

      Sil
  3. bu tarif denenmis bir tarif ise hemen yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, blogumda yayınlanan tüm tarifler gibi Elmalı Turta tarifi de benim tarafımdan bizzat denenmiş ve bire bir yapılışı verilmiş tariflerdir. Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Deneyin. Devamında görüşlerinizi beklerim. Sevgiler

      Sil
  4. Margarin diye bir sey mi kaldi ya, sagliksiz avrupada amerika da ne oldugunu sorsan bilmezler. Madem yemek, tarif konusunda yaziyorsunuz margarinin ne oldugunu arastirmanizi oneririm, tereyag tercih edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili takipçim, öncelikle sağlıklı beslenme konusundaki duyarlılığınız ve beni uyardığınız için teşekkür ederim. Şunu bilmenizi isterim ki margarin çok fazla kullandığım bir yağ değildir. Mümkün olduğunca zeytinyağı ve katı yağ kullanmam gerektiğin de ise tereyağı kullanırım. Ancak margarin diye bir şey kalmadığı görüşünüze katılmıyorum. Marketler de bir çok marka adı altında margarinler satılmakta ve inanın tüm yağlardan çok daha fazla tüketilmektedir. Zeytinyağlı, kalp sağlığına yardımcı, tereyağı lezzetinde ya da hamurişleri için mükemmel gibi eklemelerle satılan margarinin haddi hesabı yok ve gerçekten çok fazla tüketiliyorlar. Fiyat olarak karşılaştırıldığında da margarinin bu derece fazla tüketilmesinin nedeni anlaşılıyor. Aslında tariflerimde genelde margarin veya tereyağı diye alternatif belirtiyordum. Bu tarifte kaçırmışım. Uyarınızı dikkate alarak tereyağını da ekledim. Ancak bu tarifte sadece tereyağı kullanmak ağır olabiliyor. Sevgiler.

      Sil