Sayfalar

5 Temmuz 2012 Perşembe

MISIR GEVREKLİ TAVUK


Ve yine güzel bir tarif paylaşacağım. mısır gevrekli tavuk gerçekten çok lezzetli. Misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunacağınız lezzette ve görüntüde ve  bir o kadarda basit, kolayca yapılabilecek bir tarif.
Yanında pirinç pilavı ile servis yapmanızı öneririm. Birbirlerini çok güzel tamamlıyorlar.
Aslında 4 kişilik bir yemek ama iştahı fazla olmayanlar için 6 hatta 8 kişilik bile olabilir.
Çünkü 8 adet tavuk kalça şiş kullanacağız. Marketlerde aynı adla ambalajlı paketler halinde satılıyor. Kasabınıza da hazırlatabilirsiniz. Yanında pilavla birlikte bir tanesi de çok doyurucu oluyor.
MISIR GEVREKLİ TAVUK TARİFİ 
4-8 kişilik
Malzemeler:
  • 8 adet kemiksiz ,derisiz piliç kalça şiş
  • 2 paket çiğ krema (200 ml lik)
  • 2 su bardağı sade mısır gevreği
  • yarım limon suyu 
  • karabiber
Fırınınızı 150 dereceye ayarlayın. Piliç kalça şişleri paketinden çıkarıp yıkayın. 
Derin bir kap içerisinde limon suyu ile iyice karıştırın. Karabiberleyin. 
Fırına dayanıklı bir kaba dizin. Üzerine kremayı gezdirin. En üstünü de mısır gevreği kaplayın.
Üstlerini tamamen örtecek kadar çok olsun. 
Önceden ısıtılmış fırında 150 derece de 90 dk pişirin. 
Pirinç pilavı ile servis edin. Afiyet olsun.
NOT: Mısır gevreğini isterseniz biraz parçalayarak, küçük parçalar halinde kullanabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel bir tarifti. Fırından çıktığında çıtır çıtır cornflakesler ve yumuşacık tavuk!! Ben tekrar istiyorum yaa!!

    YanıtlaSil